Türkiye'den İsrail istihbaratına uyarı

İsrail'in ülkemiz dahil Filistin dışında ikamet eden Hamas mensuplarını hedef alacağına ilişkin haberler üzerine, İsrail istihbarat birimlerine, ülkemizde illegal faaliyette bulunmalarının ciddi neticeleri olacağı bildirildi.

GÜNDEM 04.12.2023, 19:55
Türkiye'den İsrail istihbaratına uyarı

ABD basını, İsrail'in, Filistin dışında ikamet eden Hamas mensuplarına dönük suikast planları yaptığına yer verdi.

Bahse konu haberlerde, İsrail istihbarat birimlerinin Katar, Türkiye ve Lübnan'da Hamas mensuplarını hedef alacağı öne sürüldü.

İsrail iç istihbarat teşkilatı Şabak (Şin-Bet) Direktörü Ronen Bar, İsrail basınında yayımlanan bir kayıtta, 'Lübnan, Türkiye ve Katar dahil olmak üzere dünyanın her köşesinde Hamas liderlerini, seneler sürse dahi öldürmekte kararlı olduklarını' kaydetmişti. 



"Muhataplara gerekli tüm uyarılar yapıldı"

Türk istihbarat kaynakları, İsrail'in, ülkemiz dahil Filistin dışında ikamet eden Hamas mensuplarını hedef alacağına ilişkin uluslararası medyada yer bulan haberlere ve İsrailli yetkililerin bu doğrultudaki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli tüm uyarıların yapıldığını ve aksi yöndeki herhangi bir tutumun ciddi neticeleri olacağını bildirdi.

Yetkililer, çeşitli istihbarat servislerinin daha evvel de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında illegal faaliyetler gerçekleştirmeye çabaladığını hatırlatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına izin verilmeyeceğini vurguladı.

Yorumlar (0)