Türkiye 9 yiğidini kalbine gömdü: Şehitler memleketlerine uğurlandı

Pençe-kilit harekatında şehit düşen Mehmetçikler memleketlerine uğurlanarak törenler eşliğinde toprağa verildi.

GÜNDEM 14.01.2024, 11:16 14.01.2024, 11:28 Buse Önder
Türkiye 9 yiğidini kalbine gömdü: Şehitler memleketlerine uğurlandı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 kahraman evlat, Türkiye'nin dört bir yanına uğurlandı. Gökhan Delen, Ahmet Köroğlu, Serkan Sayin, Hakan Gün, Kemal Batur, Muhammed Tunahan Evcin, Müslüm Özdemir, Emrullah Gülmez ve Murat Atar, şehadetleri sonrasında memleketlerine gönderilerek, toprağa verildi.

‘Bugün ağlamak yok, düğün günüdür’

Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in şehadet haberi, gece saatlerinde Aksaray'daki baba evine ulaştı. Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan evlerine askeri yetkililer tarafından gidilerek, baba Bayram (56) ve anne Zeynep Delen'e (55) acı haber verildi. Şehit Delen'in dört kardeşinden biri olduğu evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Şırnak'taki törenin ardından, şehit Piyade Üsteğmen Delen'in ve Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un cenazeleri Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na getirildi.

Havalimanında her iki şehit için düzenlenen törende, bazı şehit yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Bir şehit yakını, "Bugün ağlamak yok, bugün düğün günü" ifadesini kullandı. Şehit Delen'in naaşı Aksaray'a, şehit Batur'un naaşı ise Niğde'ye uğurlandı.

Al yıldızlı bayrakla eğlenmişti

Önceki gece, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un (23) şehadet haberi, Vali Yardımcısı Resul Özdemir ve beraberindeki askeri heyet tarafından Niğde merkeze bağlı İlhanlı Mahallesi’nde yaşayan baba Cuma ve anne Hatice Batur’a iletildi. Bekâr ve 4 kardeşin en büyüğü olan şehidin cenazesi, dün Aksaraylı şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen ile birlikte Nevşehir’e getirildi. Şehitin askere gitmeden önce sırtında ay yıldızlı bayrakla eğlenirken çekilen görüntüsü, izleyenleri duygulandırdı.

Nöbeti abisi devraldı

Pençe-Kilit Harekatı'ndaki çatışmada hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin (27) ise Adıyaman'ın Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan ailesine, Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ailenin acısı, Sayin'in naaşı memleketine gönderilirken yürekleri dağladı. Bekâr olan ve 6 kardeşi bulunan Şehit Sayin’in babası Hacı Ali ve anne Emine Sayin ile 5 kardeşi uzun süre gözyaşı döktü. Ağabeyi astsubay Murat Sayin de törene üniforması ile katıldı.

Gözyaşları arasında uğurlandı

Gaziantep'in Fatih Mahallesi'nde oturan Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün'ün (28) şehadet haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından iletildi. Acı haber sonrası evlerine Türk bayrakları asan ve Şehit Gün'ün Türkiye'nin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden kahramanlardan biri olduğunu belirten ailesi, cenaze töreni sonrasında oğullarını Gaziantep'te toprağa verdi.

10 gün sonra evine dönecekti

Giresun'un Çatakkırı köyünden Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu (30) da, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahramanlar arasında yer aldı. Şehit Köroğlu'nun cenazesi, Giresun'da düzenlenen törenin ardından memleketi olan Çatakkırı köyüne gönderildi. Şehidin 10 gün sonra görev süresinin sona ereceği ve sonrasında memleketine dönmek istediği öğrenildi. Bekâr ve 2 kız kardeşi olan şehidin kuzeni Talha Köroğlu’nun ise 2008’de Beytüşşebap’ta şehit düşmüştü.

‘Oğlumla gurur duyuyorum’

Eskişehir'de yaşayan İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin'in (27) şehit haberi, ailesini derin bir üzüntüye boğdu. Evcin'in şehadetinden sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın taziye ziyaretiyle bir araya gelen ailesi, şehidin Türkiye Cumhuriyeti için canını feda eden bir vatansever olduğunu ifade etti. Baba Nazif Evcin, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Evcin, kandilde oğluyla konuştuğunu anlatarak, “Bana Türkiye’yi böldürmeyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni sildirmeyeceğiz, vatan için pisikleri temizleyeceğiz. Askere, polise dua edin” dedi. Şehit Evcin, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesine ev almak istiyordu

Kahramanmaraş'a ise iki şehit ateşi düştü. Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, dün düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin annesi Ümmihani, babası Ali Özdemir ve kardeşleri Sevda ile Melike, tören sırasında tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından şehit Özdemir'in naaşı, Şerefoğlu Köyü'ndeki aile mezarlığında defnedildi. Şehit Özdemir'in depremzede ailesine acı haber, kaldıkları çadırda verilmesi sosyal medyada geniş yankı buldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ailenin tahsis edilen konteyneri reddederek kendi isteğiyle çadırda kalmayı tercih ettiğini, ailenin arzu etmesi durumunda rezerv alandan hazır bir konut ya da yapımına başlanan konutlardan birinin kendilerine verilebileceğini açıkladı.

1 yıl önce göreve başlayan şehit Özdemir'in, depremde yıkılan evlerinin yerine yeni bir ev sahibi olma hayali olduğu öğrenildi. Köy Muhtarı Enver Bekiroğlu, birçok ailenin çadırda yaşamayı tercih ettiğini belirtti. Sanatçı Haluk Levent ile komedyen Hasan Can, şehit ailesine ev alacaklarını duyurarak duyurdu.

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi'nde yaşayan Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez'in (22) şehadet haberi, ailesini büyük bir acıya boğdu. Bekâr olan ve 7 kardeşi bulunan şehidin, Gülmez ailesi gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Dayısını arayıp memleketi sordu

Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar'ın (22) acı haberi, Ordu'nun İkizce ilçesine bağlı Bolluk Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin vefat haberini askeri yetkililer aileye iletti. Oğulları şehit olduğu haberini alan Selma Atar ve diğer yakınları, büyük bir üzüntüyle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılarak acı haberi duyuran topluluk tarafından bir anlamda taziyelerini ifade etti.

Bekâr olan şehit Atar'ın, 8 aylık bir eğitim sürecini tamamlayarak sadece 2 ay önce göreve başladığı öğrenildi. 4 kardeşi bulunan şehit Atar'ın babası Vahip Atar'ın, 2021 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Şehit Atar'ın dayısı Musa Çakır, geçtiğimiz perşembe günü yeğeniyle cep telefonu aracılığıyla görüştüklerini belirterek, "Dayı, köyümüzde kar var mı?" diye sordu. Yeni göreve başladığını söyledim. Ancak, akşam saatlerinde acı haberi aldık" dedi.

Şehidin cenazesi, bugün İkizce Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip düzenlenecek olan törenle defnedilmek üzere aile mezarlığına götürülecek.

Ailesi ayakta durmakta zorlandı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde önceki gün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın (30) cenazesi, Van’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havalimanı’na getirildi ve buradan da kara yoluyla Taşova ilçesi Çakırsu köyüne ulaştırıldı. 5 çocuklu ailenin ikinci oğlu olan şehit Aslan için köy meydanında düzenlenen törende, anne Havva ve baba İbrahim Aslan, ayakta durmakta zorlandı.  Kız kardeşleri ise tabuta sarılıp gözyaşı dökerken şehidin ailesini yakınları aileyi teselli etmeye çalışmıştı. Şehit Aslan, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Yorumlar (0)