Tüm okullarda şehitler için saygı duruşu kararı

Yusuf Tekin, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen askerler için 15 Ocak 2024 Pazartesi günü bayrak merasimi evvelinde bütün okullarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

GÜNDEM 13.01.2024, 23:40 15.01.2024, 09:14
Tüm okullarda şehitler için saygı duruşu kararı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) olarak genel maksatlarının çocukları Türk milletinin kültürel, manevi, insani, ahlaki ve milli değerlerini geliştiren, koruyan ve benimseyen, milletini, vatanını, ailesini seven ve daima yüceltmeye çalışan, ülkemize karşı sorumluluk ve görevlerini bilen ve bunları davranış haline getirmiş kişiler olarak yetiştirmek olduğunu kaydetti. 



"Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır"

Bakan Tekin, şu ifadeleri paylaştı:

"Bu idrakle Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit düşen vatan evlatlarının aziz anılarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnetimizi ortaya koymak ve yükselen yeni nesli manen, bedenen ve ruhen vatan sevgisiyle donatmak maksadıyla MEB'e bağlı bütün temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024'te bayrak meresimi evvelinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Aziz şehitlerimizin mekanları ali, ruhları şad olsun."

Yorumlar (0)