TTB davasında karar açıklandı

TTB (Türk Tabipleri Birliği) Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesi istemiyle açılan davada karar açıklandı.

GÜNDEM 30.11.2023, 20:31
TTB davasında karar açıklandı

Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen karar duruşmasına görevden alınmaları talep edilen TTB Merkez Konseyinin mensupları ile avukatları iştirak etti. 

Hakim, bahse konu celsede dosyanın karara bağlanacağını kaydederek, avukatlara söz hakkı verdi.

Avukatlar, söz konusu talebin reddedilmesini istedi.

Hakim, davanın Şebnem Korur Fincancı yönünden pasif husumet yokluğu sebebiyle usulden reddine, davalı merkez konsey başkanlığı açısından 'mevcut konsey başkanı ve mensuplarının görevden alınmasına' karar verdi.

Görevden alınanların yerine, Samsun, Denizli, Konya, Malatya ve Erzurum tabipler odası başkanlarının getirildiği öğrenildi.



Hadisenin geçmişi

TTB Başkanı Fincancı hakkında PKK terör örgütü ile bağlantılı olan bir televizyonda, TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) dönük ifadeleri sebebiyle tahkikat başlatılmış, gözaltına alınan Fincancı 27 Ekim 2022 tarihinde tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, TSK'nın meşru müdafaa çerçevesindeki yasal faaliyetleri ile PKK'nın yasa dışı faaliyetlerini bağdaştırmak suretiyle 'terör örgütü propagandası' gerçekleştirdiği kaydedilen sanık Fincancı'nın 1,5 seneden 7,5 seneye değin hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Merkez Konseyi mensupları ve Fincancı'nın görevden alınmaları istemiyle bir davaname hazırlayarak, Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesine iletmişti.

Yorumlar (0)