Trabzon'da arama kurtarma seferberliği! Kayıp öğrencinin montu kıyıya vurdu

Uğurcan Korkmaz (15) ile Emir Berke Aşık (16), 27 Kasım'da etkili olan fırtınada Trabzon'un batı kıyısındaki Beşikdüzü ilçesinde dalgalara kapılmıştı. Çalışmalara ara verildi, yarın günün ilk ışıklarıyla aramanın devam edeceği kaydedildi. Vakfıkebir ilçesi civarında bulunan montun, öğrencilerden Emir Berke Aşık'a ait olduğu tespit edildi.

GÜNDEM 30.11.2023, 17:52 Hakan Öksüz
Trabzon'da arama kurtarma seferberliği! Kayıp öğrencinin montu kıyıya vurdu

Karadeniz kıyılarında önceki günlerde etkili olan kuvvetli fırtına, sahile yakın kesimlerde su taşkınlarına yol açtı. Trabzon'un batı kıyısında yer alan Beşikdüzü ilçesinde de 27 Kasım'da etkisini gösteren fırtına, Borsa İstanbul Fen Lisesi'nde öğrenim gören Uğurcan Korkmaz (15) ile Emir Berke Aşık'ın (16) kayıplara karışmasına neden oldu.

90 personel çalışmalara katılıyor

10. sınıf öğrencilerinin dört gün önce dalgalara kapıldığı değerlendiriliyor. Gün boyunca devam eden öğrencileri arama çalışmalarına ara verildiği bilgisi geldi. 90 personelin görev yaptığı arama kurtarma çalışmalarında gemi ve helikopterin yanı sıra 1 dron, 2 sonar cihazı, 2 bot ve 15 araç kullanılıyor.

Vakfıkebir ilçesi civarında mont bulundu

Sürmene Arama-Kurtarma ve Yardım Derneği (SÜR-AK), öğrencileri arama çalışmalarına gönüllü olarak katılıyor. SÜR-AK Derneği Başkanı Ahmet Cerrah, öğrencilerin kaybolduğu yere 2 kilometre uzaklıkta, Vakfıkebir ilçesi civarında bir mont bulduklarını kaydetti. 

Montun cebinden çıkanlar

Kıyıya vuran insan büyüklüğündeki kütüğün yanındaki montun Emir Berke Aşık'a ait olduğunu belirten Ahmet Cerrah, "Dedektif gibi her yere bakıyoruz. Fermuarlı montun cebinde telefon, 10 lira, bozuk paralar, kalem ve kek poşeti vardı." dedi.

Yorumlar (0)