Ticaret Bakanlığı açıkladı: Sınır kapılarında operasyon

Ticaret Bakanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirdiği gümrük kapılarındaki operasyonlarda, yaklaşık 100 milyon TL değerinde kaçak eşya ve uyuşturucu bulunduğunu açıkladı.

GÜNDEM 03.04.2024, 10:22 03.04.2024, 17:50 Buse Önder
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Sınır kapılarında operasyon

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmalarının sonuçları açıklandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Habur, Sarp, Üzümlü, Sabiha Gökçen ve Trabzon Havalimanı Gümrük kapılarında gerçekleştirilen operasyonlarda önemli miktarda kaçak mal ele geçirildiği belirtildi. Operasyonlar sonucunda toplamda 35 kilogram altın, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise 4,5 milyon TL değerinde uyuşturucu bulunduğu ifade edildi.

100 milyon TL değerinde kaçakçılık önlendi

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda da 10,5 kilogram işlenmiş kehribarın ele geçirildiği bildirildi. Bu operasyonlarla birlikte son bir hafta içinde yaklaşık 100 milyon TL değerinde kaçakçılık girişiminin engellendiği vurgulandı. Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı çalışmalarıyla kaçakçılıkla mücadelede önemli adımlar atıldığı belirtilirken, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)