Teröre büyük darbe: 12 ilde 36 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturmalar neticesinde, FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine yönelik olarak 12 ilde toplamda 36 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 05.03.2024, 09:31 06.03.2024, 09:30 Buse Önder
Teröre büyük darbe: 12 ilde 36 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve 'mahrem hizmetler' olarak adlandırılan yapılanmasına yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

Ankara'da bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerinde kontörlü sabit hatları kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları tespit edilen toplam 17 şüpheli, 2'si subay, 1'i astsubay, 12'si askeri öğrenci, 2'si mahrem olmak üzere gözaltına alındı.

Eylem ve faaliyetlerde bulunuyorlardı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği ve örgütün talimatlarıyla hareket ettiği belirlenen 19 şüpheli hakkında da gözaltı kararı alındı. Bu şüphelilerin terör örgütünün sözde 'Gençlik Yapılanması' içerisinde 'Demokratik Öğrenci Meclisi' altında eylem ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi.

Toplamda 36 şüphelinin Ankara merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmasına karar verilirken, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelilerin yakalanmasına ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevkine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Operasyonun, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele kapsamında önemli bir adım olduğu ve güvenlik birimlerinin hassasiyetle çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

Yorumlar (0)