TBMM’de ‘Kripto’ mesaisi: Düzenleme geliyor!

TBMM Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün çalışmalarına tekrar başlıyor. Önemli yasal düzenlemelerin yer aldığı gündemde, bu hafta kripto varlıklara ilişkin düzenleme Genel Kurul'a sunulacak.

GÜNDEM 16.04.2024, 10:59 Buse Önder
TBMM’de ‘Kripto’ mesaisi: Düzenleme geliyor!

TBMM Genel Kurulu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri arasındaki aranın ardından haftalık çalışmasına bugün başlıyor. Bu hafta ele alınacak konular arasında enerji alanında önemli düzenlemeler içeren bir kanun teklifi öne çıkıyor.

Söz konusu teklif, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgazın Türkiye'de sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına pazarlanabilmesini sağlayacak.

30 maddelik teklif sunulacak

Ayrıca, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren yaklaşık 30 maddelik bir teklifin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak ve ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uymaları gereken kurallar belirlenecek.

Ruhsatsız silahlara düzenleme

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir diğer teklif ise ruhsatsız silah kullanımına verilen cezaların artırılmasını ve silah parçalarının satışının engellenmesini içeriyor. Bu düzenlemeyle, silah kontrolü konusunda daha sıkı önlemler alınması hedefleniyor.

Turist rehberliği planlaması

Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikler de gündemde olacak. Bu teklif ile yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenlerin diğer şartları sağlamaları halinde Türkçe turist rehberi olabilmelerine olanak sağlanacak.

Deniz ve göllerde enerji santralleri

Ayrıca, Genel Kurul'un gündeminde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulması ile ilgili bir düzenleme de bulunuyor. Bu düzenlemeyle, kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulabilmesi mümkün hale gelecek.

Bugün ve yarın Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek. Bu toplantılar, siyasi partilerin önümüzdeki dönemdeki politikalarını ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşmalarına olanak tanıyacak.

Yorumlar (0)