TBMM'de yoğun mesai başlıyor! İşte gündemdeki bazı konular

TBMM Genel Kurulu, yerel seçim sebebiyle verilen aranın ardından haftalık çalışmasına yarın başlayacak. İşte Meclis'in gündemindeki bazı konular...

GÜNDEM 15.04.2024, 11:12 15.04.2024, 11:17 Hakan Öksüz
TBMM'de yoğun mesai başlıyor! İşte gündemdeki bazı konular

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle tatile giren TBMM, 16 Nisan Salı günü işbaşı yapacak. Haftalık çalışmasına yarın başlayacak TBMM Genel Kurulunda gündem bir hayli yoğun.

LNG projesi görüşülecek

TBMM Genel Kurulu, enerji alanındaki bazı düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifini görüşecek. Yerli üretimin yanı sıra çeşitli kaynaklardan ithal edilen doğal gazın yurt içinde sıvılaştırıldıktan sonra LNG olarak uluslararası piyasalara pazarlanabileceği kaydedildi. 

Yenilenebilir enerji üretim santralleri 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji verimliliğinin artırılması maksadıyla hazırlanan projelere yüzde 30'luk destek sunacak. Bu destek, 15 milyon lirayı aşmayacak. "Yenilenebilir enerji kaynak alanı" olarak belirlenen alanlarda herhangi bir imar planına gerek duyulmaksızın "yenilenebilir enerji üretim santralleri" kurmak mümkün olarak.

OHAL bölgelerindeki elektrik hizmetleri

"Genel hayata etkili afet bölgesi" olarak ilan edilen OHAL bölgelerinde elektrik hizmetlerinin herhangi bir kesinti olmadan sağlanabilmesi için çalışma yürütülecek. TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler, grup toplantılarını salı ve çarşamba günleri yapacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü grup toplantısında kürsüye çıkacak.

Yorumlar (0)