Tatilciler dönüş yolunda, yetkililer uyardı: “Dönüşü son güne bırakmayın!”

Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil kentlerinde geçirenlerin bir kısmı dönüş yolculuğuna başladı. İstanbul'a dönen sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde zaman zaman akıcı yoğunluk yaşadı. Yetkililer, sürücülere hız konusunda uyarıda bulundu.

GÜNDEM 13.04.2024, 10:34 Melina Ay
Tatilciler dönüş yolunda, yetkililer uyardı: “Dönüşü son güne bırakmayın!”

Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçiren tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. Bazı vatandaşlar, trafik yoğunluğundan kaçınmak için erken yola çıktı. Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde, Köroğlu rampaları, Rüzgarlı, Dağkent, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli gibi noktalarda zaman zaman yoğunluk yaşanırken, Düzce, Sakarya ve Kocaeli kesimlerinde trafik normal seyretti. Ancak, dönüş trafiğinin bugün ve yarın artarak devam etmesi bekleniyor. 43 ilin geçiş noktasında bulunan ve 'kilit kavşak' olarak bilinen Kırıkkale'de ise trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle, Kırıkkale-Ankara kara yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

“15 dakikalık mola verelim”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 6 Nisan'dan bu yana yaşanan 3 bin 600'den fazla trafik kazasına dikkat çekerek, sürücülere yönelik uyarılarda bulundu. Palandöken, vatandaşları şehirlerarası karayollarında muhtemel trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak dönüşlerini son güne bırakmamaları konusunda uyardı. Bayram öncesinde yola çıkacak olanlara ise şu tavsiyelerde bulundu:

“Hız limitlerine uyalım, aşırı hız yapmayalım ve kör noktaları gözden kaçırmayalım. Uzun yolculuklarda da her 2 saatte bir 15 dakikalık mola verelim.”

Adım atacak yer kalmadı

Ramazan Bayramı tatili ve güneşli hava, İstanbul'un hareketliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yerli, yabancı turistler ve İstanbullular, tarihi yarımadanın turistik ve tarihi mekanlarına yoğun ilgi gösterdi. Ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunulmasının etkisiyle metro, metrobüs, otobüs, Marmaray ve deniz taşıtlarında kalabalıklar oluştu. Bazı metrobüs, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarında adım atacak yer kalmadı. Bayramın son gününde vatandaşlar İstanbul Boğazı'nın keyfini çıkardı, Eminönü, Adalar ve Beyoğlu'na akın etti. İstiklal Caddesi ise dolup taştı. Kabataş-Adalar iskelelerinde uzun kuyruklar oluştu.

“48 vatandaşımız hayatını kaybetti”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili için Türkiye'nin çeşitli illerine giden vatandaşların geri dönüş yolculuklarının başlamasıyla trafik yoğunluğunun tekrar arttığını belirterek, “Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim” uyarısında bulundu. 11 Nisan Perşembe günü, bayram tatilinin 6’ncı günü olarak kaydedilirken, bu süre zarfında 635 trafik kazası meydana geldiğini aktaran Yerlikaya, “Bayram tatilinin ilk 6 gününde toplam 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. Maalesef 48 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 bin 184 vatandaşımız ise yaralandı” dedi.

150 metre boyunca sürüklendi

Bartın'da bir motokurye olan Ömer Özyapı (24), virajda kontrolünü kaybettiği motosikletiyle kaldırıma çarptı ve yaklaşık 150 metre sürüklendi. Gerçekleşen kazada, Özyapı hayatını kaybetti.

Kaçan sürücünün aramaları devam ediyor

Kırıkkale'de, önceki gün meydana gelen bir kazada yaralılara yardım etmek için yola çıkan 24 yaşındaki Yunus Kızılırmak'a, bir otomobil çarptı. Ağır yaralanan Kızılırmak, olay yerinde hayatını kaybetti. Kaçan sürücünün yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Uzun yol şoförüydü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, önceki gün Berham Kurt'un yönetimindeki kalas yüklü bir tır devrildi. Kazada Kurt hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)