Tarihi surlarda selfie tehlikesi: 1 haftada 2 kişi düştü

Diyarbakır'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda vatandaşlar arasında selfie çılgınlığı devam ediyor. Ancak, son bir haftada yaşanan 2 düşme vakası uyarılara neden oldu.

GÜNDEM 28.01.2024, 16:11 29.01.2024, 18:11 Buse Önder
Tarihi surlarda selfie tehlikesi: 1 haftada 2 kişi düştü

Diyarbakır'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda son bir haftada meydana gelen iki ayrı olay yaşandı. Selfie yapmak amacıyla çıkan vatandaşlar arasında bir haftada 2 kişi aşağıya düştü. Her iki olayda da yaralanan kişilerin durumları iyi olsa da, uzmanlar yüksek yerlerden düşmenin ciddi sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Düşmeler, tehlikeli olduğu için çıkılması yasaklanan tarihi surlarda gerçekleşti. Diyarbakır'ın tarihi surlarına çıkanların selfie tutkusu, yasaklara rağmen devam ederken bu durum, hem vatandaşların güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yetkilileri önlemler almaya çağırıyor.

‘Ölüme sebep olabilir’

Hafta içinde meydana gelen olaylarda yaralanan kişiler, Dağkapı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özkan Yükselmiş, yüksekten düşmenin ciddi travmalara neden olabileceğini vurgulayarak, "Bu tür düşmeler, ölüme neden olabilir. Daha önce inşaat veya elektrik direklerinde çalışan işçiler gibi hasta bir portföyüne sahipken, şu anda selfie çekmek ya da aksiyon yaşamak uğruna yapılanlardan dolayı bu travmayı görüyoruz" dedi.

‘Önlemler hayati önem içeriyor

Yükselmiş, yüksekten düşmenin omurilik yaralanmaları, kafa travmaları ve kemik kırıklarına sebep olabileceğine dikkat çekerek, "Düşme sonucu yaşanan sakatlıklar ve organ yaralanmaları, ömür boyu sürebilir. Sorumluluğu olan yöneticilerin, bu tür riskli bölgelerde gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)