Soylu'dan konsoloslukların kapatılmasına tepki: Uluslararası bir operasyon!

Bazı ülkelerin İstanbul'daki başkonsolosluklarını kapatması kararı hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'ye yönelik sert açıklamalar yaptı. Türkiye'nin uluslararası bir operasyonla karşı karşıya olduğunu kaydeden Soylu, "ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'yı lojistik, insan kaynağı ve parayla beslediğini biliyoruz. Türkiye'de bir kişiye iş teklif eden yabancı bir istihbaratçı var. Biz yapsaydık 'terör devleti' ilan edilirdik." dedi.

GÜNDEM 02.02.2023, 10:45 02.02.2023, 12:57 Hakan Öksüz
Soylu'dan konsoloslukların kapatılmasına tepki: Uluslararası bir operasyon!

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları, Türkiye ile İsveç arasında gerilime yol açtı. 29 Ocak'ta bir uyarıda bulunan Beyaz Saray yönetimi, söz konusu eylemin intikamını almak isteyen bazı grupların İstanbul'daki başkonsolosluk, sinagog ve kiliselere saldırı düzenleyebileceğini bildirmişti.

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı ülkelerin Türkiye'deki başkonsoloslukları kapatma kararına değindi. Fransa, İsveç, İngiltere, Hollanda ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluklarını geçici süreyle kapattığını hatırlatan Soylu, "Türkiye'ye karşı psikolojik bir savaş içindeler." dedi.

"ABD, terör örgütlerini besliyor"

ABD'nin Türkiye'deki başkonsoloslukların yakınında saldırı gerçekleştirilebileceği uyarısında bulunduğunu kaydeden Soylu, "Amaçları son derece açık. Türkiye'de istikrar ortamının oluşmasından rahatsızlar. Terör örgütlerinin yıllarca beslediler. ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'yı lojistik, insan kaynağı ve parayla beslediğini biliyoruz. Bu bölgede bir terör devleti kurdurmayı hedefliyorlar. Türkiye'nin bölgedeki bağımsız bir güç olmasından rahatsızlık duyuyorlar." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de bir kişiye iş teklif eden yabancı bir istihbaratçı var"

2023'te "60 milyon turist" hedefi koyduklarını belirten Bakan Soylu, "Tam da bu günlerde bize karşı bir psikolojik savaş başlatma gayesi içindeler. Zamanında Türkiye'de hukuk operasyonu gerçekleştirmek isteyen büyükelçiler, şimdi de terör operasyonunun peşine düştü. Türkiye'de bir kişiye iş teklif eden yabancı bir istihbaratçı var. Onun kim olduğunu biliyoruz. Bunu biz yapmış olsaydık Türkiye'yi 'terör devleti' olarak lanse etmeye çalışırlardı. 15 Temmuz'un arkasında da sizin olduğunuzun farkındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)