Sosyal medyadaki linklere dikkat! Dolandırıcıların seçim tuzağı olabilir

Yarın Türkiye'de gerçekleştirilecek seçim öncesi dolandırıcılar, seçmenleri hedef alıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, vatandaşları seçimde oy kullanırken oltalama riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

GÜNDEM 30.03.2024, 17:34 Melina Ay
Sosyal medyadaki linklere dikkat! Dolandırıcıların seçim tuzağı olabilir

Türkiye’de yarın vatandaşlar, yerel yöneticilerin belirlemek için sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanacak vatandaşları oltalama riskine karşı uyardı.Dolandırıcıların seçmenleri kandırmak için  sosyal medya hesaplarından link göndererek tuzağa düşürmeye çalışıyor. 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya platformları ve e-posta hesapları üzerinden e-Devlet Kapısı ismi ve görseli kullanılarak yerel seçimlerle ilgili oltalama faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Dijital Dönüşüm Ofisi’nin yaptığı açıklamanın devamında şu bilgiler kaydedildi:

“Seçmen Kaydı Bilgilerini Doğrulama, Seçmen Kaydı Sorgulama veya Oy Kullanacağınız Sandık Değişti gibi başlıklarla e-Devlet Kapısı arayüzünü taklit ederek size ulaşan kişilere itibar etmemeniz, sizden talep edilen kişisel verilerinizi paylaşmamanız ve iletilen bağlantılara tıklamamanız bilgi ve iletişim güvenliğiniz açısından önem arz etmektedir. Seçmen kaydınız ve bilgileriniz için yalnızca e-Devlet Kapısı (https://turkiye.gov.tr), e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması, https://secmen.ysk.gov.tr, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Çağrı Merkezi (444 9 975) resmi kanallarına başvurunuz.”

Yorumlar (0)