Sosyal medyada ‘suç’ satışları! Çocuk satmaya kalktılar

Bazı sosyal medya platformlarının, silah, uyuşturucu ve insan ticareti reklamları gündeme bomba gibi düştü. Özellikle insan tacirlerinin Sudanlı bir çocuğun satışına yönelik paylaşımları en çok konuşulan paylaşımlardan biri oldu.

GÜNDEM 22.01.2024, 09:38 Buse Önder
Sosyal medyada ‘suç’ satışları! Çocuk satmaya kalktılar

Türkiye genelinde uyuşturucu ticaretine ve çetelere karşı düzenlenen operasyonlara rağmen, çetelerin sosyal medya platformlarını kullanarak uyuşturucu, silah, kadın ve çocuk pazarlamaya çalıştığı görüldü. "Uyuşturucu Tacirleri" ve "Uyuşturucu Tedarik" adlı Telegram gruplarında Türkiye'nin dört bir yanından uyuşturucu satıcıları, yasa dışı maddeleri "ücretsiz kargo" ve "indirim" avantajlarıyla müşterilere sunmaya çalışıyor.

Uyuşturucu tacirleri şifreleri

"Uyuşturucu Tacirleri" hesabında 28 binden fazla üye bulunuyor ve ot, uyarıcı hap, kokain gibi uyuşturucu maddeler 50 TL ile 2 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılmaya çalışılıyor. Kullanıcılar arasında şifreli konuşmalar da dikkat çekiyor. "Metin Amca" adı altında yapılan şifreli mesajlarla "Metamfetamin" maddesi pazarlanıyor. Bazı zanlılar, kurye ile satışlarda önden para talep ederken, bazıları ise alıcıların ödemeyi ürünü elden aldıklarında yapabileceğini belirtiyor.

Sosyal medyada özel olarak oluşturulan sayfalarda Türkiye'nin çeşitli illerinden fuhuş yapan kadınların tanıtımları ve kişisel bilgileri paylaşılırken, 3 bin ila 15 bin lira arasında fiyatlara silah satışı reklamları da yapılıyor. Uzun namlulu tüfekler ve tabancalar arasında bulunan silahların kolaylıkla satılabildiği görülüyor.

Dehşet verici olay: Satılık Sudanlı çocuk

Sosyal medyadaki bir kullanıcının 5 ila 7 bin dolar arasında bir fiyata Sudanlı küçük bir çocuğu pazarladığına dair şok edici paylaşım ise dikkat çekti. Paylaşımda çocuğun ellerinin ve ayaklarının bağlı olduğu fotoğraf eşliğinde, "Sadece Arapça konuşur. Günlük 3 ekmek, 3 bardak su ihtiyacı vardır. Yaşı 5-6 arası. Ne isterseniz yapar" ifadeleri yer aldı.

Ancak, sosyal medyada gündem olan bu paylaşımdan sonra bu hesabın dolandırıcı olduğu ve burada böyle bir çocuğun bulunmadığına dair açıklamalar yapıldı.

Emniyet olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)