Şeriatçılarla tartışan avukat Feyza Altun hakkında gözaltı kararı

Sosyal medyada şeriatçılarla tartışan avukat Feyza Altun hakkında gözaltına kararı verildi. Evinde arama yapılan Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum." ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM 19.02.2024, 14:54 20.02.2024, 10:04 Hakan Öksüz
Şeriatçılarla tartışan avukat Feyza Altun hakkında gözaltı kararı

Yer aldığı davalar ve çıktığı yayınlar sayesinde Türkiye'nin en ünlü avukatlarından biri olan Feyza Altun, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımlarla gündeme geldi. Bazı şeriatçı hesaplarla tartışan Altun'un kullandığı ifadeler, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçirdi.

Evinde arama yapıldı

Yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlaması yöneltilen Feyza Altun hakkında re'sen soruşturma başlatıldı. Evinde arama yapılan avukat Feyza Altun, yarın gözaltına alınacak.

"Şimdiye kadar hiçbir inançla alakalı..."

Yarın adliyeye sevk edileceği öğrenilen Feyza Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şimdiye kadar hiçbir inançla alakalı rencide edici şeyler yazmadığını dile getirdi. 

"Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir"

Şeriatın, kendisi için "sokaklarda kadın taşlayan Taliban" manasına geldiğini belirten Feyza Altun, "Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)