Sahte alkol üreteceklerdi! 1 ton 56 litre etil alkole el kondu

Samsun'da, kaçak ve sahte alkol üretimine yönelik düzenlenen "Çengel-6" operasyonunda 1 ton 56 litre etil alkol ele geçirildi.

GÜNDEM 22.01.2024, 10:10 22.01.2024, 10:12 Buse Önder
Sahte alkol üreteceklerdi! 1 ton 56 litre etil alkole el kondu

Samsun'da kaçak ve sahte alkol üretimi için kullanılan etil alkol ticaretine yönelik düzenlenen "Çengel-6" operasyonunda, 1 ton 56 litre etil alkol ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon, kaçak alkol üretimini engellemeye yönelik önemli bir adım olarak kayda geçti.

4 tonluk sahte üretimin önüne geçildi

Atakum ilçesinde icra edilen operasyonda, bir tırdan başka bir araca etil alkol aktaran 2 şüpheli suçüstü yakalandı. Operasyon kapsamında yapılan aramada, 1 ton 56 litre etil alkol ele geçirildi. Bu miktarın, yaklaşık 4 tonluk kaçak ve sahte alkol üretiminin önüne geçilmesine katkı sağlayacak büyük bir miktarı temsil ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Bunlara göz açtırmayacağız" ifadelerine yer verdi.

Operasyonun, kaçak ve sahte alkol üretimiyle mücadelede alınan kararlı önlemlerin bir parçası olduğu vurgulanırken, güvenlik birimlerinin bu tür illegal faaliyetlere karşı hassasiyetle hareket etmeye devam edeceği belirtildi.

Yorumlar (0)