Şahinler Çetesi çökertildi: Çete lideri Mehmet Şahin ile 40 şüpheli yakalandı

İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlar ile Şahinler Çetesi diye bilinen suç örgütü çökertildi. Operasyonlar kapsamında çete lideri Mehmet Şahin ve 40 şüpheli yakalandı.

GÜNDEM 29.09.2023, 13:02 29.09.2023, 13:54
Şahinler Çetesi çökertildi: Çete lideri Mehmet Şahin ile 40 şüpheli yakalandı

İstanbul merkezli 7 kentte eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Şahinler Çetesi diye bilinen suç örgütü çökertildi. Operasyonlar neticesinde çete lideri Mehmet Şahin ile 40 şüpheli yakalandı. Operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Çetelerin ve organize suç örgütlerinin nefeslerini kesmeye devem edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya operasyonu duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu. İstanbul merkezli 7 kentte eş zamanlı düzenlenen operasyonlar kapsamında Şahinler Çetesi olarak tanınan suç örgütünün çökertildiğini kaydeden Bakan Ali Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından kamuoyunda Şahinler Çetesi olarak tanınan ve liderliğini Mehmet Şahin'in yaptığı Organize Suç Örgütü üyelerine ilişkin operasyon düzenlendi. Şüpheli şahısları yakalamak için İstanbul, Muğla, İzmir, Ankara, Samsun, Ordu ve Bartın illerinde 54 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar neticesinde şüpheli 41 kişi yakalandı.

"Nakit para ve uyuşturucu ele geçirildi"

Operasyon kapsamında 16 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 660 adet fişek, 3 çelik yelek ile muhtelif miktarda nakit para ve uyuşturucu ele geçirildi.

Yerlikaya: Allah ayağınıza taş değdirmesin

Operasyonları gerçekleştiren kahramanlarımızı tebrik ederim. Aziz milletimizin duaları sizinle. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Yüce Türk adaletinden hiçbiriniz kaçamayacaksınız! Ülkemizin güvenliği ve huzuru için canla başla çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Yorumlar (0)