Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine itiraz: Haksız tahrik var!

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında Cumhuriyet Savcısı, karara itiraz ederek fazla ceza ve haksız tahrik konularını gündeme getirdi.

GÜNDEM 24.01.2024, 16:39 25.01.2024, 11:21 Buse Önder
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine itiraz: Haksız tahrik var!

Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin görülen davada, Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara Cumhuriyet Savcısı itirazda bulundu. 20 sanıklı davada Cumhuriyet Savcısı, Bölge Adliye Mahkemesi'ne sunduğu istinaf dilekçesinde, Ali ve Kadir Yasak'ın "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları gerektiğini, ancak haksız tahrik indirimi yapılmayarak fazla ceza tayin edildiğini ifade etti.

Dilekçede ayrıca, sanıklar Seccad Yeşil ve Serkan Dakman'ın da "Haksız tahrik altında kasten öldürmeye yardım etme" suçundan cezalandırılmaları gerekirken, "kasten öldürme" suçundan mahkûmiyet kararı verildiği ve haksız tahrik indiriminin uygulanmadığı belirtildi.

Yeterli delil yok iddiası

Cumhuriyet Savcısı, sanıklar Ali Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman, Abdülkadir Kara'nın Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun yanında bulunan Murat Bilmez'e yönelik yaralama suçuna iştirak iddiasıyla açılan dava sonucunda yeterli delil bulunmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi gerektiğini ancak "kasten yaralama" suçundan mahkumiyet kararı çıktığını ifade etti.

Yasaya aykırı kararlar ortaya çıktı

Ayrıca, sanıklar Kadir Yasak ve Seccad Yeşil hakkında yağma suçundan açılan davanın, suçun işlendiğine dair yeterli delil bulunamadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi gerektiği, ancak her iki sanığın "nitelikli yağma" suçundan cezalandırılmalarının usul ve yasaya aykırı olduğu belirtildi.

Son olarak, Ali Yasak ve Abdulkadir Kara'nın "Ruhsatsız silah taşıma" suçundan açılan davada, suçun unsurlarının bulunamadığından ayrı ayrı beraat etmeleri gerektiği, ancak her iki sanığın bu suçtan cezalandırılmalarının usul ve yasaya aykırı olduğu vurgulandı.

Yorumlar (0)