'Ramazan Hoca'nın katilinin ifadesi ortaya çıktı: ‘Başkası zannettim’

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin'in öldürülmesine ilişkin katil zanlısı Erkan Baykut'un ifadesi ortaya çıktı. 24 yaşındaki Baykut, savcılığa verdiği ifadesinde, Pişkin'i tanımadığını ve kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu sandığı için öldürdüğünü iddia etti.

GÜNDEM 02.02.2024, 17:21 Buse Önder
'Ramazan Hoca'nın katilinin ifadesi ortaya çıktı: ‘Başkası zannettim’

Sosyal medyada ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin, kendi işlettiği çay ocağında bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, 24 yaşındaki Erkan Baykut gözaltına alınmıştı.

Baykut emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheli, savcılık ifadesinin ardından "kasten öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Kendisini taciz eden kişi zannetmiş

Baykut, emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savcılıkta verdiği ifadesinde, Pişkin'i tanımadığını, onu Afgan uyruklu olan ve kendisine cinsel tacizde bulunan S.M isimli bir şahıs zannederek saldırdığını belirtti. Baykut, söz konusu şahsın babasının yanında çalıştığını ve ona uyuşturucu maddeler verdiğini iddia etti.

‘Pişmanım’ dedi

Erkan Baykut'un ifadesine göre, aynı şahıslar tarafından cinsel istismara uğradığını düşünen Baykut, Pişkin'i Afgan uyruklu S.M olarak tanıdığı için saldırıya geçtiğini ifade etti. Baykut, olay anında heyecanla bıçağını çıkararak Pişkin'i karın bölgesinden yaraladığını, daha sonra bağrışma sesleri üzerine olay yerinden kaçtığını söyledi.

Şüpheli, ifadesinde suçta kullandığı bıçağı Eminönü'nden aldığını ve asıl amacının öldürme olmadığını, yaralama amacıyla gittiğini belirtti. Baykut, Ramazan Pişkin’i ilk kez 2021 yılında sosyal medyada gördüğünü söyleyen Baykut, “Daha sonra da babamın dükkanına 5 dakika mesafedeki Çaycı Ramazan Hoca isimli iş yerinde gördüm. Kendisinin S.M olduğunu anladım. Kendisini sürekli rüyalarıma giriyordu. Suçta kullandığım bıçağı Eminönü’nden aldım. Öldürme kastım yoktu. Yaralamak amacıyla gitmiştim. Pişmanım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)