‘Polat’ çifti davasında yeni gelişme: Tutuklu kalacaklar

Sulh Ceza Mahkemesi, kara para aklama iddiasıyla soruşturma başlatılan ve aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 12 tutuklu şüpheli hakkında tutukluluğun devamına karar verdi.

GÜNDEM 25.01.2024, 17:55 26.01.2024, 09:18 Buse Önder
‘Polat’ çifti davasında yeni gelişme: Tutuklu kalacaklar

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve vergi kanununa muhalefet suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Dilan ve Engin Polat çifti ile birlikte 12 şüpheli hakkında Sulh Ceza Mahkemesi'nde aylık tutukluluk incelemesi gerçekleştirildi.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin 5 Kasım tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. SEGBIS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) aracılığıyla mahkemeye bağlanan 12 şüpheli, ifadelerini mahkemeye iletti.

Tutukluk hallerinin devamına karar verildi

Sulh Ceza Mahkemesi, yapılan inceleme sonucunda tutuklu şüphelilerden Dilan ve Engin Polat ile birlikte diğer 10 şüphelinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme kararıyla birlikte, şüphelilerin soruşturma süreci tutuklu olarak devam edecek.

Yorumlar (0)