PKK'ya ağır darbe: 1146 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada son bir haftada 44 teröristin etkisiz hale getirildiği ve böylece bu yıl etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1146 olduğu duyuruldu.

GÜNDEM 31.08.2023, 12:46 Şeyda Gül
PKK'ya ağır darbe: 1146 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgilere yer verildi. Buna göre, son bir haftada 44 terörist etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, bu yıl etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1146 olduğu kaydedildi. 2015 yılından bu yana ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 38 bin 489 olduğu ifade edildi.

Pençe - Kilit operasyonunda 600 terörist etkisiz

Pençe - Kilit Harekat bölgesinde bugüne kadar 600 terörist etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, 1336 silah ve yaklaşık 667 bin mühimmat ele geçirildiği ve 640 mağara-sığınağın basıldığının altı çizildi.

Suriye’de 840 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'de harekat bölgelerine son bir haftada teröristler tarafından 3 taciz girişimi gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, kahraman Mehmetçiğin verdiği karşılıkla 31 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. MSB’den yapılan açıklamada bir yılda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 840 olduğu aktarıldı.  

Ayrıca, 2023 yılında teröristler tarafında harekat bölgelerine 96 taciz atışı gerçekleştirildiği ve Mehmetçiğin karşılık vermesiyle toplam 744 terörist etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

4 bin 291 şahsın hududu geçmesi engellendi

Son bir haftada yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan 474 şahısın yakalandığı belirtilen açıklamada, yakalananların 30'unun FETÖ'cü, 37'sinin terörist olduğunun belirlendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca son bir haftada 4 bin 291 şahsın hududu geçmesinin engellendiği bilgisi paylaşıldı.

Kıbrıs'taki gelişmeler

Kıbrıs'ta yaşanan gelişmelerle ilgili son durumun da aktarıldığı toplantıda, Kıbrıs'ta egemen, eşit, bağımsız iki devletin tek çözüm olduğu vurgulandı. 26 Ağustos'ta Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii'ne yönelik saldırının kınandığı açıklamada “Müslümanlara, İslam âlemine ve tüm insanlığın ortak değerlerine yönelik tehdit oluşturan ve daha önce de benzerleri yaşanan bu tarz nefret eylemleri Kıbrıs’taki iki devletli çözüm vizyonunun ne kadar haklı ve gerçekçi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Türkiye; garantör devlet olarak uluslararası anlaşmalar ve uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklar çerçevesinde Kıbrıs’ta barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)