'Palalı Sabri' lakabıyla tanınan Sabri Çelebi öldürüldü! Yeni detaylar ortaya çıktı

Gezi Parkı olaylarında göstericilere pala ile saldırması sebebiyle "Palalı Sabri" lakabıyla tanınan Sabri Çelebi, Beyoğlu Talimhane'de gece saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

GÜNDEM 02.02.2024, 10:13 02.02.2024, 16:10 Buse Önder
'Palalı Sabri' lakabıyla tanınan Sabri Çelebi öldürüldü! Yeni detaylar ortaya çıktı

Dün gece meydana gelen olayda, Çelebi'nin otomobili hareket halindeyken bir grup tarafından durduruldu. Sabri Çelebi'nin aracı durdurulduktan sonra aralarında çıkan tartışma kısa sürede şiddetlenerek silahlı bir saldırıya dönüştü. Gruptaki bir şahıs, silahını kullanarak Çelebi'ye ateş etti ve hızla olay yerinden kaçtı.

Hastanede hayatını kaybetti

Olayın ardından yapılan ihbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı halde bulunan Sabri Çelebi, sağlık ekipleri tarafından acilen hastaneye kaldırıldı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen ağır yaralanan Çelebi, hastanede hayatını kaybetti.

Şüpheliler henüz yakalanmadı

Polis, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli veya şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlatmıştı. Oalaya karışan iki kişiyi yakalanırken, Çelebi'yi vuran şüpheli henüz bulunamadı.

Bar sahipleri ile kavga etmişti

Cinayetin ardında, Çelebi'nin mekanının karşısındaki bir bardaki kavgalı ilişkisi olduğu iddia edildi. Olay günü, bilinmeyen bir sebep yüzünden Çelebi, bar sahiplerine karşı bağırarak küfür etmiş, yaşanan gerginlikten sonra Çelebi otomobiline binerken silahlı bir grup tarafından saldırıya uğradı. Polis saldırganların bar sahipleri ile bağlantısını araştırmaya başladı.

Fuhuş çetesi çökertilmişti

13 Eylül 2021 tarihinde, "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi'nin liderliğindeki suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında Beyoğlu ve Beşiktaş'taki eğlence mekanlarına düzenlenen baskında, fuhuşa zorlandığı iddia edilen 62 yabancı uyruklu kadın kurtarılmış, 6 kişi ise gözaltına alınmıştı.

Çelebi'nin liderliğindeki suç örgütünün, Beşiktaş ve Beyoğlu'nda bulunan gece kulüplerinde yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırdıkları, kadınların pasaportlarına el konularak bir yerde zorla tutuldukları ve özel araçlarla gece kulüplerine götürülerek konsomatrislik yapmaya zorlandıkları ortaya çıkmıştı.

Çelebi'nin önderliğindeki suç örgütüyle ilgili açılan davada mahkeme, Çelebi'nin beraatına karar vermişti.

Yorumlar (0)