Özel’den Filistin mesajı: ‘Tüm dünyanın tanımasını istiyoruz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'i tanıyan ülkelere tek tek teşekkür mektupları gönderdiklerini belirtti. Özel, "Filistin'in tüm dünya tarafından tanınmasını istiyoruz. İsrail'in soykırımını kınıyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 02.06.2024, 17:28 04.06.2024, 08:48 Buse Önder
Özel’den Filistin mesajı: ‘Tüm dünyanın tanımasını istiyoruz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Çay Mitingi"nde önemli açıklamalarda bulundu. Özel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

‘İsrail'in katliamını lanetliyoruz’

Konuşmasında Filistin'e destek mesajları veren Özel, "Filistin'i tanıyan ülkeleri tek tek arayıp teşekkür mektupları yolluyoruz. Şu ana kadar 50'ye yakın ülke Filistin'i tanıdı, tüm dünyanın tanımasını bekliyoruz. İsrail'in katliamlarını ve soykırımını Rize'den bir kez daha lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

‘Kimlik siyasetiyle meşgul olmayacağız’

CHP'nin gündeminde milletin önceliklerinin olacağını vurgulayan Özel, "Milletin gündeminde olmayan hiçbir konu CHP'nin gündeminde olmayacak. Asla kısır çekişmelerle, kimlik siyasetiyle ya da lüzumsuz polemiklerle meşgul olmayacağız. Milletin gündeminde ne varsa, biz de onu konuşacağız. Sonuç alamazsak, sokaklar da bizimdir meydanlar da bizimdir. Sizin sesinizi duyacağız ve duyuracağız" dedi.

Yorumlar (0)