Osmaniye'de duvara yazılan "Döneceğiz" sözü hayat buldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentlerini terk edenler, ayrılırken duvarlara "Döneceğiz" notu bırakmışlardı. Osmaniye'de, Rahime Hatun Mahallesi sakinleri ise bu sözü tutarak evlerine dönmeye başladı.

GÜNDEM 06.02.2024, 12:27 06.02.2024, 15:56 Buse Önder
Osmaniye'de duvara yazılan "Döneceğiz" sözü hayat buldu

Rahime Hatun Mahallesi, depremde en fazla can kaybının yaşandığı bölgelerden biriydi. Kahramanmaraş merkezli depremde 650 bina yıkılırken, 283 kişi de hayatını kaybetmişti. Mahalleyi terk etmek zorunda kalanlar konteynerlere yerleşirken, bazıları ise başka şehirlere taşındı.

Ancak mahalle sakinleri, bir gün geri döneceklerinin umudunu hiç kaybetmedi. Duvarlara "Döneceğiz" notu bırakan mahalleli şimdi dönüş yolunda geçerken, yeniden hayata tutunmanın sevincini yaşıyor.

‘Çok üzüldük ama tekrardan kavuşacağız’

Evlerinin az hasarlı olması nedeniyle boşaltılan mahallenin sakinlerinden biri, "Evimizi yaptırıp tekrar içinde huzurlu ve mutlu bir şekilde oturmak istiyoruz" dedi.

Başka bir depremzede ise, "Yavaş yavaş herkes eksiklerini yaptırıyor, komşularımızı da tabii ki çok özlüyoruz. Depremde acı içinde ayrıldık. Çok üzüldük ama tekrardan kavuşacağız inşallah, onu dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimdi, mahalleli evlerine dönmeye başlayarak, yeniden hayata tutunmanın sevincini yaşıyor. Tadilatı devam eden diğer evlerin de en kısa sürede tamamlanması ve mahallenin eski günlerine dönmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)