‘Orman sevdalısıyım’ diyerek orman yakan suçluya: 8 yıl 4 ay hapis

Bursa’da Uludağ ve Marmara Denizi’ni gören ormanları yakan suçlu, ‘Kasten orman yakmak’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin Türk Lirası cezalarına çarptırıldı. Suçlu Ali Öner’in (35) mahkemede yaptığı savunmada, “Orman sevdalısıyım” dediği ortaya çıktı.

GÜNDEM 03.04.2024, 13:29 04.04.2024, 18:03 Melina Ay
‘Orman sevdalısıyım’ diyerek orman yakan suçluya: 8 yıl 4 ay hapis

Bursa'da bir yanda Uludağ diğer yanda Marmara Denizi'nin muhteşem güzelliklerini gören Gündoğdu Köyü'nde ormanı yaktığı iddiasıyla tutuklanan Ali Öner (35) hakkında mahkemeden karar çıktı. Savunmasında “Orman sevdalısıyım” diyen Öner, 'Kasten orman yakmak' suçundan 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin lira cezaya çarptırıldı.

Olay, Temmuz 2023’te Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu Köyü’nde meydana geldi. Bölgeden yükselen dumanları gören çevre sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine intikal etti. Ancak, engebeli arazi nedeniyle yangına müdahalede zorlanılması üzerine, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arasözler de yangına müdahale için çağrıldı. Çam ormanları ve koruluk alanlarda farklı noktalarda çıkan yangına hem itfaiye hem de orman bölge müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Uzun süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Şüpheli olarak belirlenen Ali Öner (35), jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Suçlamaları reddetti

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten orman yakmak' ve 'Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak' suçlarından yargılanan Öner, savcılık sorgusu ve mahkemede suçlamaları reddetti. Öner hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

“Çöplüğü yakmak istedim”

Ali Öner, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra tekrar hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada ifadelerini tekrarlayan Öner, "Ben orman sevdalısıyım. Böyle bir şey asla yapmam. Ormanın yanında çöplük vardı. Çekyat, mobilya ve çeşitli eşyalar oraya atılıyordu. Ben çöplüğü yakmak istedim, kötü bir amacım yoktu. Rüzgarın etkisiyle alevler yayılınca bir anda ormanda yangın başladı. Çok korktum, panik yaptım. Olay yerinden uzaklaşıp 1 kilometre uzaklıktaki evime gittim. Teras katında çekyatıma uzandım. Bu sırada jandarma gelip beni yakaladı. Suçsuzum" şeklinde konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Öner'i 'Kasten orman yakmak' ve 'Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak' suçlarından 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin lira para cezasına çarptırdı.

Yorumlar (0)