O kentte anne adaylarına toplu ulaşım ücretsiz oldu!

Hamilelik döneminde anne adayları ile bebek sağlığının korunması gerektiğine işaret eden uzmanların açıklamaları, bir kentte başlatılacak yeni bir uygulamaya ön ayak oldu. Bir kentte anne adaylarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacağı kaydedildi.

GÜNDEM 07.03.2024, 12:10 Hakan Öksüz
O kentte anne adaylarına toplu ulaşım ücretsiz oldu!

Anne adaylarının Kırıkkale'de şehir içinde daha rahat hareket edebilmesi ile birlikte anne ve bebek sağlığının korunacağı düşüncesiyle bir iş birliği protokolü imzalandı. Hamilelere ücretsiz toplu ulaşım desteğinin sunulması konusu, belediyenin Mart Ayı Olağan Meclis toplantısında masaya yatırıldı.

Oy çokluğuyla kabul edildi

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda hamilelere ücretsiz toplu ulaşım desteği verilmesi teklifi oylandı.

Kararın oy çokluğuyla kabul edildiği kaydedildi. Gebelik döneminde anne ve bebek sağlığının korunması için bu kararı aldıklarını belirten Başkan Saygılı, sağlık merkezlerine giden kadınların rahat etmesinin önemli olduğuna değindi. 

Ücretsiz toplu ulaşım desteği için nereye başvurulacak?

Peki anne adayları, ücretsiz toplu ulaşım desteğinden nasıl faydalanacak? Bu ücretsiz destekten yararlanmak isteyen anne adayları; Gebe Bilgilendirme Okulu, Yüksek İhtisas Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği, aile sağlık merkezleri, Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Sağlıklı Hayat Merkezine başvurulabilir.

Kayıt sonrası çıkarılacak ücretsiz ulaşım kartı ile destekten faydalanılabilecek.

Yorumlar (0)