Murat Kurum'dan taksi sorununa çözümler: "Tamamen değişecek!"

CHP'li İBB yönetimini eleştiren Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, taksi sayısının yetersizliğinden dem vurdu. Merkezi Taksi Sistemi çatısı altında tüm dijital sistemleri birleştireceklerinin altını çizen Kurum, "İstanbul Taksisi" markasını oluşturacaklarını belirtti.

GÜNDEM 18.02.2024, 01:19 Hakan Öksüz
Murat Kurum'dan taksi sorununa çözümler: "Tamamen değişecek!"

İstanbul Üsküdar'da gerçekleştirilen Taksiciler Buluşması'nda konuşma yapan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CHP'li İBB yönetimini yerden yere vurdu. 

"İBB yönetimi algı yaparak partimizi sorumlu tutmaya çalışıyor"

İBB yönetiminin İstanbul'daki taksi sorununu çözümsüz bıraktığına değinen Kurum, "Taksicilerimiz, onlar için rant kapısından başka bir manaya gelmiyor. Taksi sayısını artırma yoluna gitmek yerine partimizi suçluyorlar. Taksi sayısının artırılması için teklifte bulunduklarını ancak UKOME'nin bunu reddettiğini söyleyerek algı yapıyorlar." ifadelerini kullandı. 

"Merkezi Taksi Sistemi çatısı altında tüm dijital sistemler birleşecek"

İstanbul'daki taksi sayısının yaklaşık 20 bin olduğunun altını çizen Murat Kurum, "Bu kadar az taksiyle günde ortalama 1,6 milyon yolcuyu taşımak imkansız. İstanbul'un yükü gün geçtikçe artıyor. İstanbul'un taksi probleminin çözülmesine dair yenilikçi adımlar atacağız. Taksi işletim mantığı tamamen değişecek. Bütün taksilerde farklı yazılımlar kullanılıyor. Bu da işleri karmaşıklaştırıyor. Merkezi Taksi Sistemi altında hepsini birleştireceğiz. İhaleler gerçekleştirerek taksi sayısını artıracağız." dedi.

"Her isteyen taksicilik yapamayacak"

"İstanbul Taksisi" markasını oluşturacaklarını kaydeden İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "Taksilerde bir uyumsuzluk var. Plaka meselesiyle ilgili de kanuni düzenleme hazırladık.Taksi duraklarımız, İstanbul'a yakışır bir mimariye kavuşturulacak. Ayrıca her isteyen taksicilik yapamayacak. Taksiciler, bu kentin kültür elçileri olacak. Dil kursları ve eğitim programları ile taksi konforu artırılacak." diye konuştu.

Yorumlar (0)