MSB duyurdu: PKK'ya ağır darbe

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), gerçekleştirilen operasyonlarda Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyi dahil, son bir hafta içinde 44 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

GÜNDEM 08.02.2024, 20:03 09.02.2024, 09:26
MSB duyurdu: PKK'ya ağır darbe

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, MSB'deki basın bilgilendirme toplantısında, TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

Zeki Aktürk, başta FETÖ, DEAŞ ve PKK/KCK-PYD/YPG olmak kaydıyla bütün terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarla Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyi dahil, son bir hafta içinde 44 teröristin öldürüldüğünü, yılbaşından bugüne değin öldürülen terörist sayısının, 144'ü Kuzey Irak'ta, 215'i Kuzey Suriye'de olmak kaydıyla 359'a yükseldiğini dile getirdi. 

Gereken zaman ve yerde terör yuvalarını imha etme kararlılığı ve iradesinin, yoğun bir baskı ve artan bir etkiyle devam edeceğini kaydeden Aktürk, "Eli kanlı teröristler bu coğrafyalardan yok olup gidinceye değin amansız ve amasız bir şekilde sürecektir." ifadesine yer verdi. 



"PKK/KCK üyesi 207 terörist sınırda yakalandı"

Zeki Aktürk, hudutlardan son bir hafta içinde illegal yollarla geçmeye çabalayan biri terör örgütü PKK/KCK üyesi 207 kişinin yakalandığını, 2.495 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini belirtti.

Aktürk, "Böylelikle, yıl başından bugüne değin sınırlarımızdan illegal yollarla geçmeye çabalarken yakalananların sayısı 893'e çıkmıştır. Sınırı geçemeden engellenen kişi sayısı ise 21.089 olmuştur." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)