MSB acı haberi duyurdu! 1 asker şehit oldu

MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 askerin şehit olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 23.05.2024, 02:03 23.05.2024, 17:58 Buse Önder
MSB acı haberi duyurdu! 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba'nın şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

MSB'den yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 22 Mayıs 2024 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayıca, şehit askerin ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türk milletine başsağlığı ve sabır dilendi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz'dan şehit er Zorba için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba için bir taziye mesajı yayımladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

Bakan Güler'den taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba için yayımladığı taziye mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)