MİT’ten PKK’ya ağır darbe: Sözde Ayn El Arab sorumlusu öldürüldü

Suriye sınır hattında konuşlu güvenlik güçlerimize yönelik tacizlerin devam ettiği Ayn El Arab’da, PKK/YPG'nin sözde bölge sorumlusu Bahoz Afrin kod adlı terörist Milli İstihbarat Teşkilatı’nın nokta operasyonuyla etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 24.12.2023, 15:04 Şeyda Gül
MİT’ten PKK’ya ağır darbe: Sözde Ayn El Arab sorumlusu öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/YPG'nin sözde Ayn El Arab sorumlusu Bahoz Afrin kod adlı teröristin geçmişte Suriye sınırındaki güvenlik güçlerimize yönelik eylemleri organize ettiğini tespit etmesinin üzerine düğmeye bastı. Sansasyonel eylem arayışında olduğu yönünde istihbarat alan MİT, Suriye uyruklu sözde sorumlulardan terörist Bahoz Afrin öncelikli hedef listesine ekledi. Devreye saha ajanlarını alan MİT, sınır hattındaki güvenlik güçlerimize yönelik yeni bir eylem hazırlığı içerisinde olduğunu belirlediği teröristi yakından takip etmeye başladı.

Başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi

Yapılan takip sonucu planladığı eylemin son aşamasında olduğu belirlenen Bahoz Afrin kod için düğmeye bakan MİT, başarılı bir operasyonla teröristi etkisiz hale getirdi.

Örgüt terörist bulmakta zorlanıyor

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ayn El Arab’a sorumlu olarak gönderilen teröristlerin sürekli olarak MİT tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Kaynaklar operasyonlar sebebiyle örgütün bölgede büyük bir kriz yaşadığını ve sorumlu düzeyde faaliyet yürütecek terörist bulmakta zorlandığını ifade etti.

Eylem arayışındaydı

Örgütün Suriye’de alan hakimiyeti sağladığı dönemde katılım sağlayan Bahoz Afrin kod adlı terörist 2019 itibarıyla tabur sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Ardından da cephe sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başlayan terörist, 2021 yılı itibarıyla bölge yönetimine girdi. Sözde Ayn El Arap/Batı cephesi sorumlusu olan Bahoz Afrin kod adlı terörist, güvenlik güçlerimize ve sınırlarımıza yönelik eylem arayışlarını sürdürüyordu. Bahoz Afrin kod etkisiz hale getirildiği süreçte sözde Ayn El Arap sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.

Yorumlar (0)