MİT'ten nokta operasyon: Barzan Hesenzade etkisiz!

MİT'in takibe aldığı PKK/KCK mensubu Tolhildan Kandil kod adlı Barzan Hesenzade, Kandil'de düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi. Cemil Bayık ve Duran Kalkan ile bağlantılı hareket eden Barzan Hesenzade, terör örgütüne gençleri kazandırmak için propaganda faaliyetleri yürütüyordu.

GÜNDEM 21.03.2024, 10:04 22.03.2024, 09:09 Hakan Öksüz
MİT'ten nokta operasyon: Barzan Hesenzade etkisiz!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'yı adım adım takibe devam ediyor. PKK/KCK'nın Doğu Kürdistan Gençlik Koordinasyonu (KCR) üyesi Barzan Hesenzade'nin yerini tespit eden MİT, düğmeye bastı.

Irak/Kandil kırsalında bulunduğu öğrenilen Tolhildan Kandil kod adlı Barzan Hesenzade, etkisiz kılındı. 

Cemil Bayık ve Duran Kalkan ile bağlantılı hareket ediyordu

PKK/KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Cemil Bayık ve örgütün yürütme konseyi üyesi Duran Kalkan ile bağlantılı hareket eden Barzan Hesenzade, PKK/KCK'ya eleman kazandırmaktan sorumluydu.

Bölgede yaşayan gençlere yönelen 1994 doğumlu Barzan Hesenzade, propaganda faaliyetleri yürütüyordu. 

Üniversitelerde propaganda faaliyetleri yürüttü

İran'daki bazı üniversitelerde okuyan gençlere yönelik ideolojik bilinç kazandırma faaliyetleri yürüten Barzan Hesenzade, 2016'da terör örgütünün kırsal kadrolarına dahil oldu.

PKK/KCK'nın Ş. Ali Çiçek ile Ş. Hemin Bekes akademilerinde silahlı eğitim alan Tolhildan Kandil kod Barzan Hesenzade, bir süredir MİT'in takip ettiği isimler arasındaydı.

Yorumlar (0)