MİT'ten MOSSAD'a bir darbe daha! Devlet sırlarını satıyorlardı

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı kişilere yönelik ortak bir operasyona imza attı.

GÜNDEM 02.02.2024, 10:40 Buse Önder
MİT'ten MOSSAD'a bir darbe daha! Devlet sırlarını satıyorlardı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD ile bağlantılı kişilere yönelik gerçekleştirdikleri ortak operasyonla dikkat çekti. İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucunda MOSSAD'a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Özel ajanlarla izliyorlardı

Operasyonun detaylarına göre, MİT ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla izlediğini ortaya koydu. İsrail İstihbarat Servisi, özel dedektifler aracılığıyla biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf/video dokümantasyon, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerini sürdürüyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı 9 kişi belirlendi. Bu kişilerin, öğrendikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla para karşılığında MOSSAD'a sattığı tespit edildi. Yapılan operasyonda 7 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturmanın genişletilerek devam ettiği bildirildi.

İlk operasyon değildi

Bu olay, MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik ikinci operasyon olarak kayıtlara geçti. Daha önce Aralık 2022'de gerçekleştirilen bir operasyonla birlikte toplamda 68 kişi hakkında işlem yapılmıştı.

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, MOSSAD'a bilgi satan 7 kişinin yakalandığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, Türkiye'de yaşanan son saldırıları işaret ederek, "Bir takım kirli işler döndürülüyor. Vatandaşlar dikkatli olsun. Şu anda stratejik ve sansasyonel saldırılar olmaya başladı. Uzun süredir MOSSAD'ın Türkiye'ye yönelik bir hazırlığı var, Türkiye'nin de buna karşılığı var. Bizim istihbarat birimlerimiz ısrarla bunların hareketlerini takip ediyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)