MHP’li Yalçın’dan Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Kaderdaşı teröristlere kıyamıyor!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Irak-Suriye tezkeresine ilişkin hayır" diyeceklerini açıklamasının ardından suskunluğunu bozdu. Kılıçdaroğlu’na yönelik sert sözler sarf eden Yalçın, ‘‘Kaderdaşı teröristlere kıyamıyor’’ yorumunu yaptı.

GÜNDEM 11.10.2023, 15:21
MHP’li Yalçın’dan Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Kaderdaşı teröristlere kıyamıyor!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türk askerinin Suriye ve Irak’taki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere ile ilgili sözlerini eleştirdi. Yalçın, "Türk askerinin Suriye'de bulunmasından dolayı Kılıçdaroğlu'nun çektiği sancının ve duyduğu rahatsızlığın sebebi açıkça bellidir. Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde birlikte hareket ettiği, fiilleri ve sözleriyle destek verdiği bölücülere ait Suriye'deki uzantıların başına bir şey gelmesini istemiyor" ifadelerini kullandı.

MHP’li Yalçın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, partisinin dünkü TBMM Grup Toplantısı'nda, Türk askerinin Suriye ve Irak’taki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere ile ilgili sarf ettiği, "Milliyetçiyim diyorsan eğer sen de 'hayır' diyeceksin" sözlerine set tepki gösterdi.

Kuruluşundan bu yana dek CHP'nin değişmeyen parti amblemleri arasında yer alan altı oktan birinin, milliyetçiliği işaret ettiğini vurgulayan Yalçın, "Atatürk'ün seneler önce, 'Biz her şeyden önce Türk milliyetçisiyiz ve milliyetperveriz' sözleriyle altını çizdiği Türk milliyetçiliği, CHP'nin siyaset ve kuruluş ilkelerinin başında gelmektedir. Ancak Atatürk’ün ölümünden sonra, ayrılıkçılar ve bölücüler, CHP'yi ele geçirerek partide yuvalanmışlardır" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nun çektiği sancının nedeni belli"

Yalçın, CHP'nin, daha önce Türkiye'nin güvenlik ve beka öncelikleri doğrultusunda yurt dışına asker sevki yapılması için Meclise sunulan bazı hükümet tezkerelerine yönelik "evet" dediğini anımsattı.

Genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra "Kılıçdaroğlu'nun, ayrılıkçı oluşum ile bölücü kesimleri, partilerine kadar ve yol arkadaşı olarak seçtiğini" ifade eden Yalçın, "Türk askerinin Suriye'de bulunmasından dolayı Kılıçdaroğlu'nun çektiği sancının ve duyduğu rahatsızlığın sebebi açıkça bellidir. Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde birlikte hareket ettiği, fiilleri ve sözleriyle destek verdiği bölücülere ait Suriye'deki uzantıların başına bir şey gelmesini istemiyor" şeklinde değerlendirme yaptı.

"Kılıçdaroğlu’nun MHP'den öğreneceği çok şey var"

CHP'nin kuruluş ilkelerinden ve köklerinden koptuğunu vurgulayan Yalçın, "Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye laf yetiştirmek için çabalayacağına bir partisinin yanaştığı limana, bir de aynaya bakmalıdır. CHP'nin başının Türkiye'de sorumlu siyaset anlayışını, sağduyuyu, istikrarı, tutarlı ve ilkeli duruşu, en önemlisi de Türk milliyetçiliği davasını en iyi şekilde temsil eden MHP'den öğreneceği çok fazla şey vardır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)