MGK toplantısında masaya geldi: "Kırmızı Kitap" güncellenecek!

Beştepe'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık etti. Toplantıda ele alınan konulardan birinin de "Kırmızı Kitap"ın güncellenmesi olduğu kaydedildi.

GÜNDEM 04.04.2024, 19:01 Hakan Öksüz
MGK toplantısında masaya geldi: "Kırmızı Kitap" güncellenecek!

İki ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) gündemi bir hayli yoğundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı yaklaşık 2,5 saat devam etti. Toplantının ana gündem maddesi, terörle mücadele operasyonları oldu.

Türkiye ile Irak arasındaki stratejik iş birliği

İletişim Başkanlığı, MGK toplantısına dair açıklamada bulundu. Terör örgütlerine yönelik yurt içi ve yurt dışında yapılan operasyonlarla ilgili MGK'ye bilgi sunulduğu kaydedildi. Türkiye ile Irak arasındaki stratejik iş birliğinin güçlendirildiği belirtildi.

Avrupa'daki terör faaliyetleri

Terör örgütleri ile destekçilerine bölgede fırsat verilmeyeceği, Avrupa'daki Türk vatandaşlarını ve temsilciliklerini hedef alan terör saldırılarının takip edildiği aktarıldı. Söz konusu eylemlerle ilgili teröristlere müsamaha gösteren ülkelerin de terörün hedefi haline gelmesinin kaçınılmaz olduğunun hatırlatıldığı vurgulandı.

"Kırmızı Kitap" güncellenecek

Toplantıda halk arasında "Kırmızı Kitap" olarak anılan "Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi" hakkında yapılan çalışmalar da gündeme geldi. Söz konusu belgenin revize edileceği, buna dönük çalışmaların 2024 bitmeden MGK'nin onayına sunulacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)