Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında karar

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun 2022'de İstanbul Bakırköy'de silahla öldürülmesine dair 20 sanığın yargılandığı davada, dört sanık 'kasten öldürme' suçu gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 22.01.2024, 19:04
Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında karar

Bakırköy 12'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, altı tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları iştirak etti. Maktulün ağabeyi müşteki Celal Mahmutyazıcıoğlu ile avukatları da duruşmaya katıldı. 

Mahkeme, sanıklar Serkan Dakman, Seccad Yeşil, Ali Yasak ve Kadir Yasak'a, Mahmutyazıcıoğlu'nu 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası vererek, cezada indirim uygulamadı.

Sanık Kadir Yasak, müşteki Murat Bilmez'e dönük 'kasten yaralama' suçundan da 4,5 yıl, 'yağma girişimi' suçundan dokuz sene ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan iki sene hapis cezasına çarptırıldı. 

Mahkeme, Ali Yasak'a da müşteki Bilmez'e dönük 'kasten yaralama' suçundan 4,5 yıl, 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan iki sene hapis cezası verdi. 

Heyet, sanık Kadir Yasak'ı müebbet hapis ile toplam 15,5 yıl, Ali Yasak'a ise müebbet hapis cezası ile toplam 6,5 yıl hapse mahkum etmiş oldu.

Sanık Seccad Yeşil'i müşteki Bilmez'e dönük 'kasten yaralama' suçundan dört sene, 'yağma girişimi' suçundan da dokuz sene hapse çarptıran mahkeme, Serkan Dakman'a ise 'kasten yaralama' suçundan 4,5 sene hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanık Abdülkadir Kara'ya 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 10 sene, 'kasten yaralamaya yardım' suçundan 1 sene 10 ay 15 gün ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan 1 sene 8 ay hapis cezası vererek sanığın tahliye edilmesine hükmetti.

Sanık Kerem Öztürk'e 'yağma girişimine azmettirme' suçundan 7,5 sene hapis cezası veren mahkeme, sanığın tahliye edilmesine hükmetti.

Mahkeme, sanık Gökhan Karakan'ı 'yağma girişimi' suçundan 7,5 sene hapis ile cezalandırarak, bu sanığın da tahliye edilmesini kararlaştırdı.

Heyet, 10 sanığa 'suç delillerini değiştirme, saklama veyahut yok etme' ile 'suçluyu kayırma' suçlarından 5 bin TL adli para cezası ile beş ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, üç sanığın ise bütün suçlardan beraat etmesine hükmetti.



Olay

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Ocak 2022 tarihinde Yeşilköy'deki bir restoranda gerçekleştirilen silahlı saldırıda Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürüldüğü, Murat Bilmez'in ise yaralandığı kaydedilmişti.

Yorumlar (0)