Maganda lise müdürü ile oğlu serbest! Şiddet mağduru Polat çifti itiraz etti

Mersin'deki bir otobüste lise müdürü İsmet T. ve 17 yaşındaki oğlu A.O.T. tarafından darbedilen Ramazan Polat ile eşi Hamdiye Polat, mahkemenin tahliye kararına itiraz etti. Karara itirazda bulunacaklarını söyleyen Hamdiye Polat, "Onları tahliye edenler, görüntüleri görmedi mi?" diyerek veryansın etti.

GÜNDEM 26.03.2024, 14:38 26.03.2024, 14:55 Hakan Öksüz
Maganda lise müdürü ile oğlu serbest! Şiddet mağduru Polat çifti itiraz etti

15 Aralık 2023'te Mersin'in Toroslar ilçesinde yaşanan bir olay pes dedirtti. Mersin Şehir Hastanesine giden halk otobüsünde yolculuk eden Ramazan Polat (77) ile eşi Hamdiye Polat (71) darbedildi. Vücudun sağ kısmı felçi olan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat ile eşini darbedenlerin, lise müdürü İsmet T. ve 17 yaşındaki oğlu A.O.T. olduğunu öğrenildi.

Oğlunun ardından dayakçı müdür de tahliye edildi

Yaşlı çifte şiddet uygulayan 17 yaşındaki A.O.T, kaçma şüphesi olmadığı belirtilerek 22 Mart'ta tahliye edilmişti. 

Tarsus ilçesindeki bir lisenin müdürü olan İsmet T. ile oğlunun yargılandığı davanın 4. duruşması dün yapıldı. Tutuklu yargılanan maganda okul müdürü İsmet T'ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Tutukluluk süresi göz önünde bulundurulan müdür tahliye edildi. 

Hamdiye Polat: "Karara itiraz edeceğiz"

Yaşlı çifti öldüresiye döven lise müdürü ile oğlunun tahliyesi, kamuoyunun tepkisini çekti. Sağlık sorunlarından dolayı önceki duruşmaya katılmadıklarını dile getiren şiddet mağduru Hamdiye Polat, tahliye kararına itiraz edeceklerini kaydetti.

"Onları tahliye edenler, görüntüleri görmedi mi?" 

Duruşmaya katılmadıkları için karşı tarafın "kaçmışlardır" şeklinde bir iddia ortaya attıklarını kaydeden Hamdiye Polat, "Biz neden kaçacakmışız ki? Dayak yedik biz. Eşimi cuma günü doktora götürdüm, sonra mahkemeye gittik. Kamera görüntüleri ortada. Yine de bizi suçlayabiliyorlar. Verilen doktor raporlarına itiraz ediyorlar. İkimiz de yaşlıyız, nasıl sopa atarız ona? Eşim zaten engelli. Onları tahliye edenler, görüntüleri görmedi mi?" diyerek itirazda bulundu.

"Adalet hiçbir şey yapmadı"

Olaydan sonra eşiyle birlikte uyku sorunları çektiklerini belirten Hamdiye Polat, "Depresyon ilaçları kullanıyoruz, uyuyamıyoruz. Koltukta oturuyoruz sabaha kadar. Gidip gelip üstünü örtüyorum. Adam nefes bile alamıyor. Sırtı ağrıyor. Geceleri birden uyanıyorum. Sanki baba-oğlan tepemde gibi hissediyorum. Eşim bazen hafıza kaybı yaşıyor. Yarın başkasına aynısını yapacaklar. Adalet hiçbir şey yapmadı. Sonuna kadar itirazımızı yapacağız. Adaletin kestiği parmak acıtmaz dedi, mahvetti bizi. Demek ki yaşlıya, engelliye saygı yokmuş." dedi.

Yorumlar (0)