Maden sahasındaki aramalarda 7. gün: Analizlerde siyanür izine rastlandı mı?

Erzincan'da maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Kaybolan işçilerin tahmini yerleri tespit edildi. Her gün toprak ve sudan alınan numuneler, 3 ayrı laboratuvarda analiz ediliyor. İşte çalışmalardan detaylar...

GÜNDEM 19.02.2024, 11:50 Hakan Öksüz
Maden sahasındaki aramalarda 7. gün: Analizlerde siyanür izine rastlandı mı?

Erzincan İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kayması, gündemdeki yerini koruyor. Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmalarında 7. güne girildi.

TSK Arama Kurtarma, PAK, AFAD, JAK, sivil toplum kuruluşları ve madencilerin katıldığı arama çalışmalarında 802 araç kullanılıyor. Metale duyarlı yeraltı radarları, dronlar, 99 aydınlatma kulesi ve çok sayıda jeneratörün kullanıldığı çalışmalar aralıksız sürüyor. 

Kaybolan işçilerin tahmini yerleri tespit edildi

Aranan işçilerden 6'sının, Sabırlı Deresi yatağındaki toprak alanının içinde olduğu değerlendiriliyor. Diğer 3 işçinin ise manganez ocağının içinde olduğu düşünülüyor. Çalışmalar esnasında yaşanan küçük çaplı toprak kaymaları, ekiplere zor anlar yaşatıyor. 

Her gün toprak ve sudan numuneler alınıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından günlük su ve toprak analizleri gerçekleştiriliyor.

Bakanlığa bağlı ekipler her gün, 9 ayrı bölgeden numuneler alıyor. Bu numuneler, 3 farklı laboratuvarda analiz ediliyor. Analizlerde şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Yorumlar (0)