Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki katliam gibi kazaya 3 tutuklama

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde 10 kişinin öldüğü, 63 kişinin yaralandığı zincirleme kazaya ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Savcılığın olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan 7 sürücüden 3'ü tutuklandı.

GÜNDEM 30.12.2023, 10:16 30.12.2023, 13:12 Hanife
Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki katliam gibi kazaya 3 tutuklama

Yaşanan katliam gibi kazada yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.

İlk soruşturmada gözaltına alınan sürücüler Adapazarı İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Burada savcılıkta ifadesi alınan E.A., H.A. ve M.D. serbest bırakılırken F.Ç. adli kontrolle serbest bırakıldı.

Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden, Kayseri-İstanbul seferini yapan Metro Turizm'e ait otobüs sürücüsü H.Ö, Ankara-İstanbul seferini yapan Kamil Koç'a ait otobüs şoförü S.S. ile TIR sürücüsü ise "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep verme" suçuyla tutuklandı.

Savcılık Olay Yeri İncelemesini Tamamladı: İşte Kaza Raporunun Detayları

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen Cumhuriyet savcıları ve Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, kaza yerindeki çalışmaları sona erdi.

Alınan bilgiye göre, kazada hayatını kaybeden Hüseyin Kamil Yıldız (31) idaresindeki hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, Adana'dan Bulgaristan'a giden O.K. yönetimindeki ikinci şeritte seyreden TIR'a çarptı.

Bunun ardından, kazada yaşamını yitirenlerden Sedat Değirmenci yönetimindeki mobilya malzemesi taşıyan kamyonet, hafif ticari araçtan inen bir kişi ile kazayı görüp TIR'ını yol kenarına park ederek yardıma gelen O.K'nin arkadaşı Abidin Talaşlı'ya (44) sol şeritte çarparak durdu.

Kayseri-İstanbul seferini yapan Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü de kamyonetten inen Değirmenci ve 2 kişinin yanı sıra hafif ticari araçtan inen bir kadın ve bir erkek olmak üzere 5 yayaya çarptı.

Giresun'daki cenaze töreninden İstanbul'a dönenleri taşıyan Esenyurt Belediyesine ait otobüsün sürücüsü ise önündeki kazaları görerek hafif ticari aracın gerisinde üçüncü şeritte durdu.

Diğer yandan kazaya karışan araçlar üzerinden alınan DNA örneklerinin incelenmesi ise sürüyor.

Ne Olmuştu?

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde Giresun'daki cenaze töreninden dönenleri taşıyanın da aralarında olduğu 3'ü otobüs ve biri tır 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi ölmüş, 63 kişi yaralanmış, tedavileri tamamlanan 45 kişi taburcu edilmişti.

Kaza sonrasında gözaltına alınan otobüs sürücüleri H.Ö, M.D, F.Ç, S.S, H.A, E.A. ile TIR şoförü O.K, Adapazarı Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti.

Yorumlar (0)