Konya’da bayram telaşı başladı

Konya’da, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala alışveriş telaşı başladı. Bir mağazanın müdürü olan Mustafa Akpınar ise, bayramlık atıştırmalıkları hakkında, “Her bütçeye uygun şeker ve lokumlarımız var. Bu sene bir sorunumuz, sıkıntımız yok” dedi.

GÜNDEM 02.04.2024, 10:51 03.04.2024, 11:34 Melina Ay
Konya’da bayram telaşı başladı

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, Konya'da çarşı ve pazarlarda hareketlilik başladı. Tarihi Bedesten Çarşısı ve Kadınlar Pazarı'nda yoğunluk yaşandı. Bayram öncesi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, şeker ve bayramlık almak için çarşıları dolduruyor. Esnaf da bu yılki bayramdan umutlu olduklarını ifade ederek, hareketli günler geçirdiklerini belirtti.

“Her bütçeye uygun ürünler var”

Bayram öncesi yaşanan hareketlilikten mutlu olduğunu aktaran mağaza müdürü Mustafa Akpınar, “Şekerlerimizi, lokumlarımızı açıyoruz. Ramazan ayının son günlerine gelirken yeni bir heyecan başladı. Bayram geliyor, bu heyecanı da bütün vatandaşlarımızla yaşamaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin ilgisi bu yıl çok iyi. Her bütçeye uygun şeker ve lokumlarımız var. Bu sene bir sorunumuz, sıkıntımız yok. Fiyat aralığımız ise 100 lira ile 900 lira arasında şekerlerimiz bulunuyor. Lokumlarda da 90 liradan 500 liraya kadar her bütçeye uygun ürünlerimiz var. Bu bayram müşterilerimiz daha çok kaliteli çikolatalara rağbet gösteriyor. Bizim gözlemlediğimiz bu şekilde. Ucuz ürünlere bu yıl rağbet daha az” ifadelerine yer verdi.

“Uygun bulursam alıyorum”

Alışveriş yaparken uygun fiyatlı ürünleri dikkate aldığını söyleyen müşteri Mehmet Barış, "Ramazan Bayramı yaklaşıyor. Bu yüzden uygun fiyatlı ürünleri araştırıyorum ve buldukça alıyorum. Fiyatları burada da kontrol ediyorum, eğer uygunları bulursam alacağız inşallah" dedi.

“İhtiyaçları erkenden alıyorum”

Bayram alışverişi için dışarı çıkan Merve Gencer ise, "Burada şeker fiyatlarına bakıyorum. Şu ana kadar lokum, şeker ve kahve aldım. Bayramda ihtiyacımız olacakları şimdiden alıyorum" diye konuştu.

Yorumlar (0)