Kılıçdaroğlu: Delege sistemini kaldıracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti kurultayı öncesinde büyük umut bağladığı il kongrelerinde umduğu desteği bulamadı. Bunun üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, delege sistemini kaldıracaklarını duyurdu.

GÜNDEM 15.10.2023, 16:56
Kılıçdaroğlu: Delege sistemini kaldıracağım

14 – 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de başlayan değişim rüzgarları tartışmaları hala devam ediyor. Anlaşmazlıklar sonucu devam eden süreç, CHP’yi kurultaya götürüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bir taraftan ittifak grubundaki parti liderleri ile yol ayrımına giderken bir taraftan da partililerle mücadele ediyor.

Öyle ki bu süreç içinde Kılıçdaroğlu’nun karşısında duran en dikkat çekici isimlerden biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Diğer yandan Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki rakibi de Özgür Özel oldu.

İmamoğlu'nun desteklediği Çelik kazandı

4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak olan kurultaydan önce CHP’de il kongreleri devam ediyor.

Üst yönetimlerde meydana gelen krizlerin yansıdığı kongrelerde ise kavgalar hiç eksik olmuyor.

Geçtiğimiz hafta sonu ise kurultay için oldukça önemli şehirlerden olan İstanbul'da il kongre gerçekleştirildi.

Kongrede, İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik, genel merkez ile aynı fikirde olanların desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazandı.

Delege krizi

Bu durumun ardından kurultay giderek zora düşmeye başladı.

Bunun sebebi ise genel başkanlık yarışında İzmir, Ankara ve İstanbul'un delege sayısı bakımından oldukça fazla önem taşıması.

"Delege sistemini kaldıracağım"

Hal böyle olunca da Kocaeli’de gerçekleşen CHP Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı’na katılan Kılıçdaroğlu, burada tüzük değişikliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘‘Milletvekilleri için bundan sonra 3 dönem sınırı getireceğiz. Bir kişi 3 dönemden sonra milletvekili olmayacak. Çalışma Kurulu'nu ise arka arkaya olacak şekilde 3 kez toplamayan il yönetim düşmüş sayılacak. Mahalle temsilciliklerinde de en az bir kadın ve bir erkek bulunacak. Eskiden olduğu gibi yine güçlü bir genel sekreterlik yapacağız. Delege sistemini ise kaldıracağız. Çünkü delege sistemi ciddi derecede çatışmalara neden oluyor. Üyeler gelsinler genel başkanı seçsinler. Oyunu en çok artıran 5 il başkanı da Parti Meclisi'nde yer alacak.

Yorumlar (0)