Kars’ta sıra dışı yöntem! Ayakkabıların içinden servet çıktı

Kars’ta piyasa değeri yaklaşık 2,5 milyon lira olan altın ayakkabı içerisinde yakalandı. Kaçakçıların kullandığı bu yeni yöntem ise yetkilileri şaşkına uğrattı.

GÜNDEM 03.04.2024, 11:18 03.04.2024, 17:51 Buse Önder
Kars’ta sıra dışı yöntem! Ayakkabıların içinden servet çıktı

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kars polisi son operasyonunda piyasa değeri yaklaşık 2,5 milyon lira olan altın kaçakçılığına karışan 3 kişiyi yakaladı. Yapılan operasyonda, şahısların ayakkabıları içinde gizlenmiş halde 1 kilo 51,74 gram altın ele geçirildi.

Şahıslardan ikisinin ise Ermeni uyruklu olduğu belirlendi.

7 parça halinde bulundu

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin kent merkezinde yürüttüğü çalışmalar sonucunda gerçekleşen operasyon, kıymetli maden kaçakçılığının engellenmesine yönelikti. Şahısların yasa dışı yollarla ülkeye sokulan altınlarla ilgili olarak 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan adli işlem yapıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada, altınların 7 parça halinde bulunduğu ve toplamda 1 kilo 51,74 gram olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında yakalanan şahısların adli sürecinin devam ettiği vurgulandı. Bu son operasyonun, kaçak altın ticareti yapanlar tarafından kullanılan sıra dışı yöntemlerden biri olarak dikkat çektiği belirtildi.

Yorumlar (0)