Karne günü heyecanı başladı! Bakan Tekin'den velilere çağrı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için bugün itibarıyla iki haftalık ara tatil başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, velilere yarıyıl tatilinde kitap okuma çağrısı yaptı.

GÜNDEM 19.01.2024, 11:28 19.01.2024, 18:33 Buse Önder
Karne günü heyecanı başladı! Bakan Tekin'den velilere çağrı

Ülkemizde milyonlarca öğrenci ve öğretmen için heyecanla beklenen karne günü geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci, bir dönem boyunca gösterdikleri başarıyı belgeleyen karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Karnelerin yanı sıra taktir ve teşekkür belgeleriyle birlikte birçok öğrenci, ailelerini gururlandırdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu tatil sürecinde öğrencilere kitap okuma çağrısı yaparak, velilerden de çocukların dijital bağımlılıklarını azaltmalarını istedi.

Karneleri ile çocukları incitmeyin

Uzmanlar, karnenin bir dönem boyunca harcanan çabanın ve yapılan çalışmaların bir göstergesi olduğunu, ancak daha iyi olma ve eksikleri düzeltme motivasyonuyla ele alınması gerektiğini vurgularken, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Türkmen, ailelere çocukların karnesine verecekleri tepkiler konusunda uyarılarda bulundu.

 Türkmen, duygu ve düşüncelerin çocuğun kişiliğini incitmeden paylaşılması gerektiğini, çocuğun suçlanmaması ve başka çocuklarla karşılaştırılmaması gerektiğini belirtti. Çocuğun karnesinde zayıf notlar bulunsa dahi ceza yoluna gitmek ve sevgisizlik içeren ifadeler kullanmanın en kötü davranışlar olduğunu vurgulayan Türkmen, karnenin nasıl olursa olsun çocuğun sevgiyle yaklaşılarak, güvenildiğini ve ikinci dönemde daha başarılı olabileceğine inanıldığını göstermesi gerektiğini ifade etti.

Bol bol kitap okuyun

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sincan Şehit Ahmet Gözütok İlkokulu'nda yarıyıl karne dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, çocukların okuma becerilerinin gelişmesi için tatil sürecini kitap okuyarak geçirmeleri çağrısında bulundu. Bakan Tekin, velilere çocukların dijital bağımlılığına dikkat çekerek, bu süreci çocuklarla birlikte kitap okuyarak geçirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0)