Kahraman tim komutanı şehit oldu

Şırnak'ta 8 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda timin en önünde bulunan ve askerleri komuta eden tim komutanı şehit oldu.

GÜNDEM 16.06.2019, 11:35
Kahraman tim komutanı şehit oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir evladımız da ağır yaralandı. Biraz önce hastaneye intikal ettirdiler. Ancak maalesef kurtaramadık. Büyük kahramandı. Oradaki tim komutanımızdı. İlk kendini öne atan ve timin önündeydi. Yaklaşık bir ayı aşkın sürede 100'ün üzerinde teröristi ölü olarak ele geçirdi kahramanlarımız. Yılbaşından şu ana kadar 49 üst düzey terörist ele geçirildi" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yaklaşık bir ayı aşkın sürede 100'ün üzerinde teröristi ölü olarak ele geçirdi kahramanlarımız. Yılbaşından şu ana kadar 49 üst düzey terörist etkisiz hâle getirildi." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Kuruyemişçiler Odası buluşmasında, Şırnak'ın İdil ilçesi Cehennem Deresi bölgesinde 8 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin açıklamalar yaptı. 

Şırnak'ta büyük bir operasyon yürütüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle konuştu: 

"Evlatlarımız bugün büyük bir kahramanlığın altına imza attılar. Sabahın erken vaktinde 8 teröristi ölü olarak ele geçirdiler. Göğüs göğse bir mücadeleydi, sıcak çatışmalardı. Uzun zamandır da takip ediyorlardı hainleri. Bir evladımız da maalesef çatışmalarda ağır yaralandı. Biraz önce hastaneye intikal ettirdiler evladımızı ancak maalesef kurtaramadık. Rabbim rahmet eylesin. Ailesine, çoluk çocuğuna Rabbim sabırlar versin. Çok büyük bir kahramandı. Oradaki askerlerimizi yöneten tim komutanımızdı. Oradaki çatışmalardaki mesele şudur. İlk kendini öne atan ve timin önünde olan kişiydi bu kahramanımız. Onların yolculuğu belli. Şehitler tepesi boş değil. Yüce Allah bizi onlara mahcup etmesin."

Cehennem Deresi'nde 8 teröristin etkisiz hale getirilmesinin büyük bir mesele olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kahramanlarımız yaklaşık bir ayı aşkın sürede 100'ün üzerinde teröristi ölü olarak ele geçirdi. Oralarda büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Bu mücadelede kimi yerde 8, kimi yerde 5, kimi yerde 2-3 terörist etkisiz hale getirildi. Yılbaşından bu yana 49 üst düzey terörist ele geçirildi. Kırmızı, turuncu, mavi, gri ve diğer kategorilerden 49 üst düzey terörist ele geçirildi. Mücadelemiz bütün kararlılığıyla devam edecektir." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)