İstanbul’da terör saldırısı için hazırlanıyorlardı! 2 DEAŞ’lı yakalandı

İstihbarat ve terörle mücadele ekiplerince İstanbul’da düzenlenen operasyonda, saldırı için hazırlık yaptıkları tespit edilen 2 DEAŞ üyesinin yakalandığı bildirildi.

GÜNDEM 01.04.2024, 11:46 02.04.2024, 09:25 Buse Önder
İstanbul’da terör saldırısı için hazırlanıyorlardı! 2 DEAŞ’lı yakalandı

DEAŞ'ın faaliyetlerinde yer almakla suçlanan ve bir saldırı planladıkları iddia edilen Tacikistan ve Kırgızistan kökenli bir kadın ile birlikte 2 kişilik bir hücreye yönelik operasyon gerçekleştirildi. MİT saha ajanları, uzun süredir terör örgütü içinde bulunan bu şüphelileri adım adım takip etti ve bilgilerini emniyete iletti.

Saklandıkları evin bodrumunda yakalandılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün karmaşık suç ve terör ağlarıyla mücadelesi kesintisiz devam ederken, İstihbarat Şubesi ve TEM ekipleri, DEAŞ ile bağlantılı olduğu şüphelenilen kişilere odaklandı ve onları yakından izledi. Orta Asya kökenli 2 hücre üyesinin Pendik'teki bir evin bodrum katında saklandığı istihbaratını alan güvenlik güçleri, şüphelilerin bulunduğu yeri tespit etti ve takibe aldı.

"Abu İsmail" kod adlı Tacikistan vatandaşı Fazıljon A. (37) ile yardımcısı olan Kırgızistan kökenli Zulfııa S. (41), ileri aşamada olan bir saldırı planının ana failleri olarak değerlendiriliyordu ve iki şüpheli saklandıkları eve yapılan baskınla yakalandı.

Jandarma üniformaları ve polis telsizleri çıktı

DEAŞ üyelerinin evlerinde yapılan aramada, planın bir parçası olarak belirlenen jandarma üniformaları, polis yeleği, araç çakar tertibatı, polis şapkası, araç telsizi, bıçak ve silah kılıfı gibi örgütsel malzemeler ele geçirildi. Bu malzemeler, eylem öncesi ve sonrasında kullanmayı planladıkları kaçış sırasında giyilmek üzere tasarlanmıştı.

Kilit isim: “Abu İsmail” kod adlı Tacikistanlı

Şüphelilerin Türkiye'de terör eylemi gerçekleştirmeye yönelik planlar yaptığı tespit edildi. Henüz hazırlık aşamasında olduğu belirlenen eylemin organize ve koordinatörünün Tacikistanlı zanlı Fazıljon A. olduğu ortaya çıktı. Uzun süredir DEAŞ'ta faaliyet gösterdikleri anlaşılan ve saldırı planladıklarına dair kanıtlar bulunan şüphelilerin hedeflerinin henüz belirlenmediği belirtildi.

Hücrenin çökertilmesiyle ileri aşamada olan bir saldırı planının engellendiği anlaşılırken, iki DEAŞ üyesinin uzun süren bir çalışma sonucunda yakalandığı bildirildi.

Sınır dışı edildi

Her iki şüpheli, polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi. Tacikistanlı DEAŞ üyesi Fazıljon A., mahkeme tarafından tutuklanırken, yardımcısı olduğu belirlenen Kırgızistan kökenli Zulfııa S.'nin sınır dışı edildiği bilgisi edinildi.

Yorumlar (0)