İstanbul’da KAFES-40 operasyonu: 24 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya, İstanbul’da eş zamanlı olarak düzenlenen "KAFES-40” operasyonlarında 24 şüphelinin gözaltına alındığı duyurdu.

GÜNDEM 15.02.2024, 09:40 16.02.2024, 14:37 Buse Önder
İstanbul’da KAFES-40 operasyonu: 24 şüpheli yakalandı

İstanbul İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen "KAFES-40” operasyonlarında önemli başarılar elde edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, operasyon kapsamında 24 kişinin başarılı bir şekilde yakalandığını bildirdi.

Operasyonlar kapsamında Emre Özcan liderliğindeki bir organize suç örgütü, Önder Küçük liderliğindeki başka bir organize suç örgütü ve Sergen SOLAK liderliğindeki üçüncü bir organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar neticesinde, örgüt liderleri dahil olmak üzere toplam 24 şüpheli yakalandı; bunlardan biri yurtdışında bulunmaktaydı.

Birçok suçtan aranıyorlardı

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, örgütlerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürme, kasten yaralama, yağma, silahla tehdit, mala zarar verme, işyeri, ikamet ve araç kurşunlama, iş insanlarından tehdit yoluyla haraç alma suçlarıyla ilişkilendirildiği belirlendiğini aktardı.

‘Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek’

Operasyonlar sırasında 5 adet ruhsatsız tabanca ve 3 adet tüfeğe el konulduğunu duyuran Bakan Yerlikaya, operasyonlara liderlik eden polis ekiplerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya, halka seslenerek, herhangi bir büyüklükteki organize suç örgütüne ve çeteye karşı, milletin duaları ve desteğiyle kararlı bir şekilde mücadele edileceğini vurguladı.

Yorumlar (0)