İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonu: 32 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 19.04.2024, 10:14 20.04.2024, 09:08 Buse Önder
İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonu: 32 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleştirilen "Mahzen-29" operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonlar sonucunda yakalanan şüpheliler arasında kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edildi.

32 şüpheli gözaltında

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirildi. 8 Nisan 2024 ile 17 Nisan 2024 tarihleri arasında Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde yapılan operasyonlar neticesinde 32 şüpheli gözaltına alındı.

Birçok saldırının failleriydi

Yapılan operasyonlarla ilgili detaylar da paylaşıldı. Şüphelilerin, M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemi, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.'nin iş yerine yapılan kurşunlama eylemleri, Avcılar ilçesinde O.Z.'nin ikametine yapılan kurşunlama eylemleri, Esenyurt ilçesinde basına yansıyan kişinin kaçırılması eylemi, Kağıthane ilçesinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemi, Kağıthane ilçesinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemi ve Eyüpsultan ilçesinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin edilmesi ve silah üretimi gerçekleştirilmesi gibi çeşitli suçlar tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Yorumlar (0)