İstanbul'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri: Görevliler yemini etti

İstanbul'da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı.

GÜNDEM 31.03.2024, 09:33 31.03.2024, 16:51 Melina Ay
İstanbul'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri: Görevliler yemini etti

İstanbul'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alan sandık başkanları, memurlar ve parti gözlemcileri, sabahın erken saatlerinde görev yapacakları okullara ulaşarak göreve başladı. Görevliler ve gözlemciler, seçim gününde düzenli ve şeffaf bir oy verme ortamını sağlamak için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.

Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kağıthane'deki Aşık Veysel İlkokulu'nda oy verme işlemi başlamadan önce hazırlıklarını tamamlayan görevliler, sandık başkanlarının sözlerini tekrar ederek yeminlerini etti. Görevliler, oy verme sürecini düzenli ve adil bir şekilde yürütmek için kararlılıkla hareket etme sözü verdiler.

Sandık başındaki görevlilerin yemini ise, şu şekilde oldu:

"Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim."

Yorumlar (0)