İmamoğlu'ndan "bu şahıs" diyerek bahseden Erdoğan, eleştirilerini sıraladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılışına katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, kentteki trafik yoğunluk oranının yüzde 47'den yüzde 64'e çıktığını belirtti. Erdoğan, "İstanbul yarı zamanlı hizmet götürülecek bir şehir değil. Bu kent ihmali kaldırmaz." diyerek CHP'li belediyeyi eleştirdi.

GÜNDEM 26.02.2024, 14:19 26.02.2024, 14:47 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan "bu şahıs" diyerek bahseden Erdoğan, eleştirilerini sıraladı

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap etti. 15 gün boyunca Sirkeci-Kazlıçeşme hattının ücretsiz olacağının müjdesini veren Erdoğan, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) yönetimini eleştirdi.

"İstanbul'u bitkisel hayata soktular, trafik yoğunluğu yüzde 64'e çıktı"

İstanbul'u tanıyan birisi olarak konuştuğunu hatırlatan Erdoğan, "İstanbul ihmali kaldırmaz. Yarı zamanlı hizmet götürülecek bir şehir değil burası. İstanbul'a adanmanız gerekir. Yarı zamanlı hizmeti son 5 yılda deneyimledi. Umursamaz yönetimleriyle İstanbul'u bitkisel hayata soktular. İstanbul'daki ulaşım probleminin farkındasınız değil mi? Bunu çözmek için ne yapıyorlar? Böyle bir dertleri yok. Trafik kördüğüm olmuş. Trafik yoğunluk oranı yüzde 47'den yüzde 64'e çıkmış." dedi. 

"İstanbul çöp, çukur ve çamur doldu"

CHP yönetiminde İstanbul'un 5 yılını boşa geçirdiğini kaydeden Erdoğan, "Hiçbir şey yapmadılar. Sirkeci'den buraya gelirken görüyorsunuz. Surlar, binalar yıkık. 1994'te İstanbul'da göreve başladığımızda İstanbul çöp, çukur ve çamurdan geçilmiyordu. Şimdiki CHP'lilerin büyükleri, kenti bu hale getirmişti. Biz geldik, İstanbul'un çehresi değişti. Rahmetli Kadir Bey, bunu sağladı. Her nasıl olduysa bu şahıs (İmamoğlu) göreve geldi. İstanbul tekrar çamur, çöp ve çukur doldu. Biz Avrasya Tüneli ile Marmaray'ı yaparken yolumuza takoz koymaya çalışan bir CHP zihniyeti vardı." ifadelerini kullandı.

Bakırköy hattının 141 yıl boyunca İstanbul'daki ulaşımın omurgalarından biri olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marmaray'ın açılmasıyla bu hattın görevi de tamamlandı. Sirkeci-Kazlıçeşme arasında 8,3 kilometre uzunluğunda bir alan vardı, burası atıl kalmıştı. Kentin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak burayı modernize ederek İstanbul'a kazandırdık." dedi.

Yorumlar (0)