İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu göndermeye kararlı: CHP değişecek, Türkiye değişecek!

14 Mayıs seçimlerinde alınan yenilginin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmalarının merkezinde olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim çağrılarını sürdürmeye devam ediyor. CHP'nin 100. yıl dönümü kutlamalarına katılmayan İmamoğlu, Cumhuriyet Gazetesi için kaleme aldığı yazıda "Bir tespit bir de vaat ile bitireyim. Tespitim şu ki: CHP değişirse, eğer Türkiye değişir. Vaadim de şu: CHP değişecek, Türkiye değişecek" ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM 09.09.2023, 16:10
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu göndermeye kararlı: CHP değişecek, Türkiye değişecek!

CHP'deki değişim tartışmalarının odağında olan ve dolaylı bir şekilde Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık görevini bırakması gerektiğini her fırsatta ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni bir hamle daha geldi. CHP'nin 100. yıl kutlamaları için Ankara’da düzenlenen organizasyona katılmayan İmamoğlu, Cumhuriyet gazetesi için yazdığı yazıda ses getirecek ifadeler kullandı.

"Bizim sıçramaya ihtiyacımız var!"

Yazısında savaştan çıkan Japonya, Güney Kore ve Almanya’nın ekonomi alanında geldiği noktayı işaret eden İmamoğlu, "Bizim de bugün böylesine büyük bir sıçramaya ihtiyacımız var" dedi ve sözü CHP'deki değişim tartışmalarına getirdi.

CHP'nin 100. yıl kutlaması - Ankara

"Halk, tereddüt etmeden iktidara getirir"

CHP’deki değişimin zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirten İmamoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün CHP ve liderliğindeki muhalefet cenahına iktidar vizesi vermeyen halk, Türkiye'yi sıçratarak zenginleştirecek, adil ve güçlü bir Türkiye'yi inşa edecek muhalefeti gördüğünde, hiç tereddüt etmeden iktidara taşıyacaktır. Milletin CHP'yi değişime zorlamasındaki neden de budur. Bizim en acil ve en önemli görevimiz hep birlikte bu muhalefet ortamını sağlamaktadır. Bunu sağlamanın yolu ülkenin bütün vatanseverlerini birleştiren kapsayıcı, güçlü ve yeni bir vizyonun hikayesini yazmaktan geçmektedir.

"CHP değişirse, Türkiye değişir"

Türkiye'nin sıçrayarak kalkınmaya ve çoğulcu demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye, ikinci yüzyıla girerken değişmeye, bunun için de yeni bir hikayeye ihtiyacı var. Biz, bu hikayeyi, bu milletle yeniden yazacağız. Bir tespit bir de vaat ile bitireyim. Tespitim şu ki: CHP değişirse, Türkiye değişir. Vaadim de şu: CHP değişecek, Türkiye değişecek."

Yorumlar (0)