İlk astronot Gezeravcı, turistik gezi eleştirilerini yanıtladı

İlk astronot Alper Gezeravcı, sosyal medyada yapılan ‘turistik gezi’ eleştirilerine yanıt vererek, “Aslında ket vurdukları kendi çocuklarının gelecekleri” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 20.02.2024, 09:50 21.02.2024, 09:18 Buse Önder
İlk astronot Gezeravcı, turistik gezi eleştirilerini yanıtladı

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, CNN TÜRK yayınına konuşarak soruları yanıtladı. Uzay seyahatine yönelik turistik gezi eleştirilerine karşı duran Gezeravcı, "Her görüşe saygılıyım. Bu konuda eleştirilerini dile getirenlere saygılarımı sunuyorum, eleştiri sınırlarını belirlerken aslında ket vurdukları konu kendi çocuklarının gelecekleri. Bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

‘Ülkemiz ayrıcalıklı konumda’

Gezeravcı, uzaya erişen Birleşmiş Milletler listesindeki 193 ülke arasında Türkiye'nin 22. sırada olmasının gururunu yaşadığını belirterek, "Ülkemizin ne kadar ayrıcalıklı konumda olduğunu görmekten etkilendim" diyen astronot, Türkiye'nin müthiş bir lokasyona sahip olduğunu vurguladı.

‘Ket vurdukları kendi gelecekleri’

Uzay yolculuğunda herhangi bir adaptasyon sorunu yaşamadıklarını ifade eden Gezeravcı, "Başarılı bir birey olarak Türkiye'nin yetiştirdiği birisiyim. Dolayısıyla burada bütün kredi ülkemizin ve devletimizin kredisi" dedi. Eleştirilere karşı duyarlı olduğunu belirten Gezeravcı, "Üzülmedim, her görüşe saygılıyım. Bu konuda eleştirilerini dile getirenlere saygılarımı sunuyorum, eleştiri sınırlarını belirlerken aslında ket vurdukları konu kendi çocuklarının gelecekleri. Bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

‘Uzayı hiç hayal edemiyordum’

Uzay yolculuğu için yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini anlatan Gezeravcı, havacılığın hayali olduğunu ama uzayı hayal bile edemediğini ifade etti. Uyku düzeniyle ilgili olarak ise, "Normalde dünyadaki zamanla yaşıyoruz. 24 saat olarak yaşıyoruz ama 14 gün kalan insan için uyku lüks kalıyor.  Havacılık tecrübemden kaynaklı bünyeyle ilgili uykuyu sekte olmadığını bilerek kontrollü olarak kısaltarak faaliyet gösterdim. Spor yaparak görevimi yaptım. Ortalama 4-5 saat uyudum" şeklinde konuştu.

‘Damarlarımızdaki asıl kanla her şeyi başarabiliriz’

Gezeravcı, Türk mutfağına övgülerde bulunarak, "Türk mutfağını herhangi bir mutfakla kıyaslama imkanı yok. Annem babam hazırlık yapmışlar" dedi.

Son olarak, 44 yaşına gelmiş biri olarak elde edilen başarının gurur verici olduğunu belirten astronot, "Damarlarınızda dolaşan asil kanın bilinciyle tüm dünyada gurur duyduğumuz pratik zekamızı verimli işlerde kullanıp her işi başarabiliriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)